İzmit Belediyesinden ücretsiz dans kursu
23 Eylül 2020 00:00

İzmit Belediyesinden ücretsiz dans kursu

İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları ekibinin ücretsiz dans eğitimleri Mehmet Ali Paşa Gençlik Merkezi’nde başlıyor

İzmit Belediyesi dans tutkunlarını alanında uzman eğitmenlerle buluşturmaya devam ediyor. Covid-19 sebebiyle geciken ücretsiz dans eğitiminin başvuru tarihi açıklandı. 20 Eylül – 15 Ekim arası alınacak başvurular ile yediden yetmişe herkesin dans eğitimlerine katılması mümkün. Başvurmak isteyen vatandaşlar, formlarını hem İzmit Belediyesi Belsa Plaza A Blok (Kültür Müdürlüğü) içerisinden temin edebilecek hem de koronavirüs dolayısıyla toplu alanlara girmek istemeyenler için düzenlenen karekod ile online olarak gerçekleştirebilecek. Vatandaşlar için tüm kolaylıkları sunan İzmit Belediyesi, İzmitlilerin billboard ve afişlerdeki karekod ile de başvuru formlarına ulaşmalarını sağlıyor.

KAPILAR HERKESE AÇIK

Minik, Yıldız, Genç, Büyük ve Hobi grubu olarak dört gruba ayrılmış olan kursiyerlerde yaş aralıkları ise; Minik grup 8 - 10 yaş, Yıldız Grup 11 - 13 yaş, Genç Grup 14 - 17 yaş, Büyük Grup 18-29 yaş ve Hobi Grubu 30 üzeri olarak belirlendi. Yıldız Grup ile Genç Grup için street dans eğitimi de verecek olan öğretmenler, başvuruların şimdiden oldukça yoğun olduğunu belirtti. Haftada 2 gün ve 2 ders şeklinde eğitim verecek olan öğretmenler, yarışmacıları bir sene boyunca hazırladıktan sonra çeşitli festival, yarışma ve sanat gecelerine katılacaklarını belirtti.

HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU

Covid-19 sebebiyle eğitime gelmeye çekinmeye gerek olmadığını belirten yetkililer, eğitimlerin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek verileceğini belirtti. 260 metrekare olan eğitim alanında yalnızca 20 kişi ile ders yapılacağını söyleyen öğretmenler, olabildiğince az kişiyle sık ders saati uygulamasıyla pandemi sürecine oldukça hassas biçimde yaklaşıyor. Hafta sonu ve hafta içi akşam saatlerinde verilecek olan dans eğitimleri ile tüm İzmitlileri sanatla buluşturan Sahne İzmit, bu ücretsiz kursa bütün vatandaşları bekliyor.

Güncelleme: 23 Eylül 2020 00:25
İleri Ray
X