SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİTTİ
08 Haziran 2020 10:03

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİTTİ

BALLIKAYALAR’DA KAZALAR BAŞLADI

Gebze Ballıkayalar’da kayalardan düşerek ayağı kırılan Erdoğan Enis Tosun nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

Gebze Ballıkayalar’da bir vatandaşın kayalıklardan düşerek ayağının kırıldığı ihbarıyla harekete geçen Kocaeli AFAD ekibi bölgeye intikal etti.
Hafta sonu gerçekleşen olayda Erdoğan Enis Tosun isimli vatandaşın kayalıklardan düştüğünü gören vatandaşlar 112 acil çağrı merkezinden ambulans talep etti. Bölgeye giden sağlık ekibi de vatandaşın bulunduğu yerden çıkarılması için Kocaeli AFAD’dan yardım istedi.
Olay yerine ulaşan Kocaeli AFAD ekibi, sedyeye alınan Tosun’u vatandaşlarla birlikte göl ve kayalıklardan oluşan zorlu parkurda taşıdı. Kayalıkların karadan geçit vermediği yerlerde sedyeye bağlı yaralı vatandaş, insan boyu göletlerden ip bağlantılarıyla omuzlarda geçirildi. Daha sonra operasyona dahil olan AKUT ekibi ile 2 kilometrelik zorlu parkur tamamlandı.
Sağlık durumu iyi olan kazazede Gebze Fatih Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

TEKOĞUL: “TEDBİRLİ OLMALIYIZ”
Yaz aylarında yoğun ilgi gören Gebze Ballıkayalar’da sık sık bu tür problemlerin yaşandığını belirten Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, göl ve kayalıklardan oluşan bölgeye gideceklerin dağ koşullarına uygun donanım ve bilgiyle tabiat parkına gitmeleri gerektiğini hatırlattı.
Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ilk hafta sonu yaşanan bu kazanın tedbirli olunmasını zorunluluğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Tekoğul, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Güncelleme: 08 Haziran 2020 11:02
İleri Ray
X