Bu sergi kaçmaz
10 Mart 2020 20:30

Bu sergi kaçmaz

Deniz Özyuva 10 yıllık çalışmasını sergileyecek

İlimizin başarılı iş insanlarından İç Mimar Deniz Özyuva yaklaşık 10 yıllık emeğini ilk kişisel sergisi ile İzmitlilerin beğenisine sunacak.


Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Taş Binasında açılacak kolaj sergisi 13-14 Mart tarihleri arasında gezilebilecek.


2002 yılında Atölye çalışmaları sırasında ilimizin başarılı sanatçılarından Muhammed Şengöz ile yolu kesişen Deniz Özyuva, Şengöz ile yeteneğini daha da ilerilere taşıdı. Kocaeli Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünü başarı ile tamamlayan Özyuva, bir yandan aile şirketinin 3. Kuşak temsilcisi olarak ticaret hayatındaki başarıları ile göz doldururken diğer yandan da sanatla iç içe yaşamını sürdürdü. Özyuva 10 yıllık emeğini, hocası Muhammed Şengöz’ün teşviki ile İzmitli sanatseverlerin beğenisine sunmaya karar verdi. Yaklaşık 35-40 eserin yer alması düşünülen kolaj sergisinin açılış heyecanını yaşayan Deniz Özyuva, çok sayıda dergiden tek tek topladığı materyalleri kendi tekniği ile birleştirerek bir birinden güzel eserlere imza attı.


Kâğıt üzerine akrilik boya ve kolaj tekniğiyle çalıştığı yaklaşık 40 eserini sanatseverlerin beğenisine sunacağını anımsatan Özyuva, “kolaj, görsel bir sanat dalı. Tanımlanmış, belirli kural ya da kalıpları yok. İçimizden nasıl geliyorsa, birbirleriyle ilgisiz görünen, değişik malzemelerden yapılmış, birçok nesneyi bir araya getirebiliriz” dedi.


Birbirleriyle uyumsuz nesnelerle yeni düzenlemeler yapmanın ve bunların anlamlı ürünlere dönüşmesini sağlamanın, ilginç bir deneyim yaşanmasını sağlayacağını kaydeden Özyuva, ilk kişisel sergisine sanatseverleri beklediğinin de altını çizdi.

Deniz Özyuva’nın ilk kişisel kolaj sergisi 13 Mart Cuma günü saat:18.30’da Kocaeli Mimarlar Odası Taş binasında açılacak Sergi 14 Mart tarihine kadar gezilebilecek.

 

Güncelleme: 11 Mart 2020 11:08
İleri Ray
X