'KAPATMA, BASKI VE CEZALARIN ARDINDAN SIRA SOSYAL MEDYADA'
01 Ağustos 2020 10:08

'KAPATMA, BASKI VE CEZALARIN ARDINDAN SIRA SOSYAL MEDYADA'

EMEP: 'Halkın haber alma hakkı’nın tek adam yönetimine kurban edildiği bir bayram!

Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, sosyal medyaya sansür getiren yasanın Meclisten apar topar geçirilmesine ve kurban bayramına dair yazılı açıklama yaptı: "Bugün kutlanmaya başlanan Kurban Bayramı; bir yandan halkın işsizlik, geçim zorluklarının had safhaya vardığı, öte yandan da pandemiye karşı mücadele adına halka çıkarılan ağır ekonomik, sosyal, siyasal faturanın altında kutlanacak bir şey kaldığı ölçüde kutlanacaktır!"

"KAPATMA, BASKI VE CEZALARIN ARDINDAN SIRA SOSYAL MEDYADA"
“Halk sözünü söyleyecek mecrayı daima bulacaktır. Toplumun geleceği olan gençler Erdoğan ve iktidarına 'dislike' ile gideceği yolu gösterdi” diyen Erkan, “Tek adam yönetiminin giderek daha gerici ve faşist bir sisteme dönüştürme hamleleri hız kesmiyor. Yürümekte olduğu yolda ayağını tökezletecek en ufak çakıl taşına dahi tahammülü olmayan iktidar, baskı alanlarını ve baskı yöntemlerini sürekli genişletmeye çalışıyor” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan gazetelere, televizyon kanallarına, dergilere ve birçok basın yayın kuruluşuna değinen Erkan, “Bu şekilde boyutlanan sansür uygulamalarına Basın İlan Kurumunun, RTÜK’ün baskı ve cezaları da eklendi” ifadelerini kullanarak sıranın sosyal medyaya geldiğine dikkat çekti.

"BU YASAYLA HALKIN KENDİNİ İFADE ETMESİNİN ÖNÜ KESİLMEK İSTENİYOR"
AKP iktidarının sosyal medyayı trolleri ile bertaraf edemeyince sansürlemek ve engellemek amacıyla yasa çıkardığını belirten Erkan, “Bu yasayla kurumların veya kişilerin düşüncelerini ifade etme, yayma ve örgütleme alanları giderek daraltılmak, yok edilmek isteniyor. Bu yasayla işçi ve emekçilerin, kadınların, gençlerin, Kürt halkının, mültecilerin, köylülerin sesi olan, iktidarın gerici ve baskıcı politikalarını yazan, söyleyen basının, kurumların, kişilerin sosyal medya ağlarını kullanarak yayın yapmasının önü kesilmek isteniyor. Bu yasayla, katillerini, tacizcilerini sosyal medyada yayınlamadan onlardan kurtulamayan, ancak dayanışma göstererek ceza almalarını sağlayan, tacizi faş etmediğinde maruz kalmaya devam eden kadınların ve çocukların sesi kısılmak isteniyor” ifadelerini kullandı.

"TOPLUMUN GELECEĞİ OLAN GENÇLER DISLIKE İLE YOLU GÖSTERDİ"
Toplumun geleceği olan gençlerin Erdoğan ve iktidarına dislike ile gideceği yolu gösterdiğini ifade eden Erkan, “İktidara yandaş medyası ve trolleri yetmiyor. İstiyor ki ‘ben ne kadarını, nasıl bilmelerini istiyorsam o kadarını öyle bilsinler’. Tek adam çıktığı medyada istediği gibi savursun, kimse cevap vermesin. Ne diyorsa o olsun, öyle bilinsin. Onlar bu ham hayali görmeye devam etsin. İfade ve basın özgürlüğünün, haber alma özgürlüğünün geliştirilmesi, sansür politikalarının boşa çıkarılmasının yolunu halkımız her zaman bulacaktır” dedi.

"KURBAN BAYRAMININ KUTLU OLMASINI DİLİYORUZ"
Tek adam yönetiminin, halkın haber alma hakkını az çok kullanabildiği bir mecra olan sosyal medyayı kontrolü altına almak için son adımı da Kurban Bayramı arifesinde attığını söyleyen Erkan, "Tabiri caizse bu yıl Türkiye halkları Kurban Bayramı’na AKP-MHP ittifakının halkın haber alma özgürlüğünü tek adam yönetiminin ayakları dibinde kurban edildiği koşullarda giriyor. Dolayısıyla bugün kutlanmaya başlanan Kurban Bayramı; bir yandan halkın işsizlik, geçim zorluklarının had safhaya vardığı, öte yandan da pandemiye karşı mücadele adına halka çıkarılan ağır ekonomik, sosyal, siyasal faturanın altında kutlanacak bir şey kaldığı ölçüde kutlanacaktır! Bütün bu baskılar, hak hukuk tanımazlığın tek adam iktidarının bırakalım ebediyen sürmesi, ömrünü biraz daha uzatmaya bile yetmeyeceği gerçeğini bilerek, Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü olarak tüm insanların Kurban Bayramının kutlu olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme: 01 Ağustos 2020 12:16
İleri Ray
X