Kartepe Belediyesi’nde Yangın Tatbikatı

18 Kasım 2015 09:32
Yangına ve yaralıya müdahale canlandırıldı
Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Sivil Savunma Amirliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonuyla , iş yerlerinde acil afet durumlar eğitim semineri ve yangın tatbikatını gerçekleştirdi. Belediye personeli afetlere hazırlık, afetler sırasında ve sonrasında hareket tarzı konusunda uygulamalı ve teorik bilgileri içeren seminer sonunda İlk Yardımcı Sertifikalarını da Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in elinden aldılar.
 
Yangına ve yaralıya müdahale canlandırıldı

6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu ve 18 Haziran 2013 tarihli 28681 sayılı İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik gereği Kartepe Belediyesi personelinin iş yerlerinde acil afet durumlar eğitim semineri ve yangın tatbikatı başarıyla tamamlandı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve Belediye Toplantı Salonu’nda belediye personeline yönelik eğitim ve tatbikatlar iki gün sürdü.

 
Acil durumlarda ekiplerin her zaman hazır bulunmaları sağlanarak can ve mal kaybının en aza indirmeyi amaçlayan eğitim ve tatbikatlarda personele önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda verilen teorik ve pratik bilgilerin yapılan tatbikatla uygulaması yapıldı.
 
Üzülmez : Önce can güvenliği

Olası afetlere karşı afet bilinci oluşturulması ve yangın esnasında yapılması gerekenleri öğrenen personel seminer sonunda belgelendirildi. Personele İlk Yardımcı Sertifikalarını Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve yardımcıları Zafer Arat, Bali Holat, Murat Sabri Çakır ve Mehmet Filiz tek tek verdi. Tatbikat sonunda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “ Eğitim sonrası sertifika almaya hak kazanan personellerimizi kutluyorum. Temennimiz bu bilgileri uygulamak zorunda kalmamak. Ama hayatın içinde zaman zaman istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu gibi eğitim ve tatbikatlarda, doğru zannedilen yanlışları öğreniyor, belki basit bir bilgiyle insan hayatına doğru müdahale etme imkanına sahip olunuyor. Can güvenliği her işin başı. İşçi sağlı ve güvenliği konusundaki tüm yapılması gerekenleri uzman personellerimiz aracılığı ile titizlikle sürdürüyoruz.”dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
İleri Ray
X