Gözler Polis Akademisi eski Başkanı Zühtü Arslan'da
Uzun yıllar Polis Akademsinde geleceğin polis müdürlerine ders veren ve daha sonra 3 yıl boyuncada Polis akademisi Başkanlığı yapan Zühtü Arslan polislerin kaderini belirleyecek.
Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç'ın emekliye ayrılmasının ardından yapılan seçimlerde Prof.Dr.Zühtü Arslan Anayasa Mahkemesi başkanlığına getirlmişti. İnsan hakları, anayasa hukuku, hukuk-siyaset ilişkisi ve siyaset felsefesi gibi alanlarda çeşitli ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makaleleri yayımlanan Arslan’ın ayrıca Anayasa Teorisi başlıklı bir kitabı bulunuyor.
POLİSİN GÖZÜ KULAĞI AYM'DEN ÇIKACAK KARARDA
Çalışan, emekli ve aileleriyle birlikte yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren ve Emniyet-Sen'in talebiyle CHP, geçen yıl Nisan ayında polisin maaşının 3000 ek göstergeye göre hesaplanmasını öngören 6663 sayılı kanunun 9.maddesi için gözler AYMde.
Polislere özgüven gelecek, kendilerini değerli hissedecekler. Özellikle 15 Temmuz darbesinden sonra polislerimiz insanüstü bir gayretle, iki üç kişilik çalıştılar. Hala emekli olmaya korkuyorlar maaşları düşecek, diye. Bu dava 22 yıl önce yapılan bir haksızlığın giderilmesi davasıdır."
Karar Çarşamba günü belli olacak
Geçmişte Polis akademisi Başkanlığı yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın başkanlığında toplanacak Anayasa Mahkemesi polisin kaderini belirleyecek. AYM'nin kararının Çarşamba günü belli olması bekleniyor.