Böyle olur Rumelilerde bayram

Davullu zurnalı bayramlaşma

14 Eylül 2016 Çarşamba 14:46
1992 yılında kurulan Yenişehir Mah.Atacan Sk.No:24  İzmit/Kocaeli  adresinde faaliyetine devam eden  ve 700 üyesi bulunan ilimizin en aktif dernekleri arasında yerini alan Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma derneği üyeleri ile bayramlaştı.

Dernek Başkanı Recep Altıntip yaptığı konuşmada "Tüm üyelerimizin, Dini bayramlarımızdan olan Kurban Bayramını kutlar,ülkemize ve islam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.

Şu anda birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu zamanda bütünlüğümüzün bozulmaması adına sosyal etkinliklerimizi sırası ile yapmaya devam edeceğiz.Bu yıl tam Helva şenliğimizi yapacağımız hafta 15 temmuz olayının patlak vermesi ile bir sonraki yılda daha etkin bir şekilde yapacağımızı kamuoyu  ile paylaşıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Bayramlaşma etkinliğine Mehmet Ali Paşa Muhtarı Yaşar Doğan,Pomak Derneği Başkanı Şakir Süloğlu,Map Kavaklı spor Kulüp başkanı Elez Yılmaz,Yıldız Ajans sahibi Bekir Yıldız,Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslanoğlu üyelerin katılımı ile gerçekleşti.

Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma derneği üyeleri yöresel halk oyunları oynayarak ter dökdüler.Başkan katılan misafirlere Kuru pasta ve çikolata ikramında bulundu.



DİĞER HABERLER