Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Nurettin Çelik düzenlediği basın toplantısında düzenledi.
Çelik yaptığı açıklamada, Onlarca yıllık birikimlerimizin nasıl heba edildiğini son 16 yılda acı bir şekilde izledik. Bu milletin emeklerini, dişinden tırnağından arttırarak açtığı fabrikaları birer birer sattılar. Özelleştirme adı altında müflis tüccar gibi mallar haraç mezat satılıyor. Şimdi sıra geldi, Sakarya Tank Palet Fabrikasına. İktidar geçtiğimiz günlerde bu konuda akılları hayrete düşürecek, adeta kelimelerin dansı diyebileceğimiz bir açıklama yaptı ve dedi ki: “Burada yapılan iş, özelleştirme değildir. Özelleştirme farklı bir şey. Buradaki olay, işletme hakkının belli şartlar, belli süreler, belli kısıtlamalar dâhilinde BMC'ye devredilmesidir, olay budur.”
Peki, şimdi sormak istiyoruz; bu bir özelleştirme değilse, Resmi Gazete’de Tank Palet ile alakalı 481 sayılı Sayın Cumhurbaşkanı’nın imzası ile yayımlanan kararda neden “Özelleştirme” ifadesi geçiyor? Tank Palet Fabrikasının özelleştirildiğini ifade eden kararın altına imza atacaksınız, sonra da çıkıp ‘bu bir özelleştirme’ değil diyeceksiniz. Yaptığınız ile söylediğiniz birbirini tutmayacak. Böyle bir şey düşünülebilir mi? Siz kelimelerle oynasanız da bu bir özelleştirmedir. Bu özelleştirme usulü de en tehlikeli özelleştirmelerdendir. Çünkü özel sektör bir müddet sonra devlete geri devredeceği bir işletmeye tam manası ile yatırım yapmaz. Ülkenin en stratejik kurumlarını tehlikeye atmaktır. Burada şu soruları sormak mecburiyetindeyiz:Tank Palet ihalesi yapıldı mı, şayet yapılmadıysa neden yapılmadı, Askeri Personelin akıbeti ne olacak, Teknoloji nasıl korunacak?
rakamlar ekonomide yaşanan felaketi gözler önüne seriyor. Mızrak çuvala sığmıyor. Bakınız, Türkiye İstatistik Kurumu Ekim 2018 işsizlik rakamlarını %11,6 olarak açıkladı. Yani 2017 Ekim’den bugüne 500 Bin yeni işsizin ortaya çıktığını devletin istatistik kurumu söylüyor. İnsanlarımızda ciddi bir geçim sıkıntısı var. Kuru laf kalabalığından ziyade, kendi sıkıntılarına acil bir çözüm bekliyor.
bugün “ekonomik yönden Türkiye’yi mahvederiz” diyen Amerikan başkanına tek ses çıkartamıyoruz. Neden biliyor musunuz? 16 yıldır ekonomi onun gönderdiği ve organize ettiği parayla dönüyor da ondan. Üretim gücün olmadığı için Türk Lirası güçlü değil Adam öksürse dolar fırlıyor. Piyasaya domino etkisi yapıyor malların fiyatı artıyor. Sonra da bütün millet sıkıntı çekiyoruz. Faize dayalı ekonomi modelin devam ettikçe de bereketsiz hayat süreceğimizi aklınızdan çıkarmayın.