Helal olsun Hasan Soba

Hünkar çayırı satılmayacak

22 Mayıs 2016 Pazar 22:03

Gebze'de bulunan Hünkar Çayırı Özelleştirme İdaresi tarafından geçtiğimiz aylarda satışa çıkarılmıştı. Hünkar Çayırı'nın satışa çıkarılması üzerine siyasiler başta olmak üzere vatandaşlar tepki göstermişti. 


Tepkiler üzerine AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba yaptığı açıklamada, "Ankara’daki bürokratlar tarafından bir satış duyurusu yapıldı. Haberdar olunca gerekli girişimleri yaptık ve satış işlemi durduruldu. Satışın iptaline dair resmi işlemler yapılacak. Hünkâr Çayırı’nın satışı söz konusu değildir. Bakanımız, milletvekillerimiz ve il başkanımız da bu konunun takipçisi. Bizim gündemimizden düştü. Gerekli görüşmeleri yaptık. Resmi işlemlerin bitirilmesi için ilgili bakanlıklar çalışma yapıyor" demişti. 

 

İPTAL EDİLDİ


Hünkar Çayırı'nın satışının iptal olduğuna dair açıklama yine AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba'dan geldi. Soba, sosyal medya hesabından şunları yazdı: "195 dönüm olan 51 dönümü de yeşil alan olarak ayrılmış DMO'ya ait Hünkar Çayırı'nın satış işleminin tamamı iptal edilmiştir."

DİĞER HABERLER