Karamürselli sanatçı Leyla Parlar Dünyaya ders verdi!

Saçaklama (Chenille) sanatçısı 70 Yaşındaki emekli öğretmen Leyla Parlar dünyaya ders verdi.

26 Haziran 2020 Cuma 23:43

Kocaeli Karamürsel’de ikamet eden 70 yaşındaki Emekli Tarih-Coğrafya öğretmeni Leyla Parlar  Türkiye’de ilk defa Kocaeli’nde başlayan ve Gölcük’te gelişen sanat tekniği olan Saçaklama  facebookta ki en büyük I- MARATON COVID 19 sayfasında paylaşıldı.

Tüm dünya ülkelerinden takipçisi olan ve yaptıkları sanat işlerini takipçileriyle paylaşan I MARATON COVID-19 isimli sayfa da Saçaklama sanatçısı Leyla Parlar’a yer verildi.

Leyla PARLAR KİMDİR?

Emekli olduktan sonra  Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar bölümünden mezun olan Parlar,  10 yıldır halk eğitim ve özel sanat kurslarında , bir dönem ise Gölcük Belediyesi Sanat galerisinde  Resim, Saçaklama ve Kırkyama kursları’nda eğitmen olarak çalışmalarını sürdürdü.

SAÇAKLAMA NEDİR?

Saçaklama kırk yamanın değişik bir koludur. Kırkyamadaki gibi kumaşlar yan yana ve üst üste konuluyor. Belirli aralıklardan sonra dikilip kesilerek elde edilmektedir. Saçaklama hemen hemen bütün kumaşlardan yapılmakta olup son yıllarda Dünya’da oldukça popüler bir teknik haline gelmiştir.

I MARATON COVID-19 

Sosyal paylaşım sayfası facebok’ta 8.000 üyesi bulunan I MARATON COVID-19 yöneticisi Natalia İnfantes Mangione ile  Leyla Parlar el emeklerinin sergilendiği özel bir fuarda tanıştı.

 

 

 

DİĞER HABERLER