Kartepe Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı
Kartepe Belediyesi, vatandaşın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için ekiplerini seferber ederken sahipsiz sokak hayvanlarını da unutmadı.
16 Ocak 2017 Pazartesi 11:05
Kartepe Belediyesi, ilçede yaşanan yoğun kar yağışı neticesinde aç kalan sokak hayvanlarına yem ve yiyecek verdi. Sahipsiz hayvanlar için ilçe genelinde muhtelif yerlere yiyecek bırakan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kar sezonu devam ettiği sürece her gün gerçekleştireceği bu uygulama ile hayvan severler tarafından da takdir gördü.
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle doğal hayatta yaşayan hayvanlar için fırınlar, kasaplar ve lokantalardan temin ettiği yiyecek maddelerini yerleşim yerlerinin dışındaki alanlarda sokak hayvanlarının aç kalmaması için doğaya bıraktı.
Kartepe’den örnek davranış
Kartepe’de sokak hayvanlarının aç kalmasını önleyerek zor kış şartlarındaki doğal yaşama destek olan zabıta ekipleri tarafından, doğal hayatta yaşayan ve aç kalan, yem bulmakta zorluk çeken sokak köpekleri ve diğer canlılar için ilçenin muhtelif yerlerine yem ve yiyecek bırakılması hayvan severler tarafından da takdir gördü.
Kartepe Belediyesi tarafından yürütülen sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalmaması ve çevreye saldırmaması için gün içinde belirli periyotlarda tekrarlanan uygulama kar ve soğuk hava etkisini kaybedinceye kadar sürecek. Zabıta ekipleri ayrıca, tespit ettikleri bakıma muhtaç hayvanları da barınağa teslim ederek, bakım ve tedavilerinin yapılmasını da sağlıyor.
DİĞER HABERLER