.
Törene katılan ailesi, öğretim görevlileri ve öğrenciler anne Hülya Ömeroğlu’nun konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşadı.
Hayrettin Ömeroğlu’nun annesi Hülya ve babası Cabbar Ömeroğlu Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi oğullarının diplomasını aldı. Diploma töreninde yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Arkadaşları Hayrettin’in fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi hazırladı. Ayrıca Ömeroğlu için şiir okundu ve “Yiğidim aslanım burada yatıyor” şarkısını söyledi.
Güçlükle sahneye çıkan aile, diplomaya sarılarak gözyaşı döktü. Diplomayı alan aile oğlunun diplomasını öperek gözyaşlarına boğuldu.
Ayrıca Hayrettin Ömeroğlu’nun arkadaşları fakülte bahçesine çınar ağacı dikti. Her yıl ağaç önünde anma yapacaklarını ifade etti.