.
Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Örgütü 2016 yılının genel bir değerlendirmesini yapmak üzere basın mensupları ile bir araya geldi.
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay'ın organize ettiği ve Yahya Kaptan Lukka Cafe’de gerçekleşen toplantıya İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür ve İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç'de katıldı.
Sarıbay konuşmasına 27 Aralık 2015 tarihinde il başkanlığına seçildiğini hatırlatarak bu tarihin kendisi içinde ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. Göreve gelirken il binası kazandırma projesini hayata geçirdikleri için mutlu olduğunu belirten Sarıbay, 'binadaki tadilat bazı aksaklıklar yüzünden biraz gecikmeli bitecek. Açılış tarihini 1 ay ertelemek zorunda kaldık, ama binamız gerçekten çok güzel oldu' dedi.
İNADINA MUHALEFET YAPMADIK
Sarıbay 'CHP olarak inadına muhalefet yapmadık. Kentin yararına, ülkenin yararına ne varsa destek olduk.Tramvay ve MİA projelerindeki eleştirilerimiz yerel yöneticiler tarafından dikkate alınmadı. Tramvay projesindeki yanlışlıklar halkı canından bezdirdi. Tramvay çalışmaya başladığında bu proje yüzünden trafik daha da keşmekeş hal alacak. Yaşayıp göreceğiz' dedi Sarıbay, MİA projesinde kamu yararı olmayan 1 madde tespit edildi. Proje değiştirildi, ilkinden daha kötü bir proje çıktı. Biz kentin geleceği için bu kötü projeye hayır diyoruz. Keza çöp fabrikası konusunda da yerel yönetim büyük yanlışlar yapıyor. Uzman görüşlerini, toplumun düşüncelerini dikkate almıyorlar. Ben yaptım oldu bitti mattığı ile hareket ediyorlar' dedi.
MİTİNGE NEDEN KATILMADIK…
Pazar günü 18 STK'nın destek verdiği bir Teröre lanet mitingi düzenlendi. Aynı gün İsmet İnönü’nde ölüm yıl dönümü ile ilgili bir programımız vardı. Bu program önceden ayarlanmış bir programdı. Türkiye Cumhuriyetinin 2.Cumhurbaşkanı, Demokrasi ve çok partili sistemin mimamrı İsmet İnönü'nün ölüm yıldömnüömünde bir taziye telefonunu bile çok gördüler. Biz de bu yüzden mitinge katılmadık.
SEFERBERLİK İLAN EDECEĞİZ
CHP olarak 7 Ocak’ta Ankara’da il başkanlarımızın katılacağı tek gündem maddeli bir toplantımız olacak. Bu toplantıda referanduma giderken nasıl davranmamız, nasıl politikalar üretmemiz ile ilgili brifingler alacağız. Onları da kamuoyuna ileteceğiz. Getirilmek istenen sistem diktatöryel bir sistem. Çok partili sistemden tek adamlık sistemine geçişi asla kabul etmiyoruz.Başkanlık sistemi ile ilgili tüm Kocaeli’de seferberlik ilan edeceğiz.
6 AYDA TÜRKİYE KAN GÖLÜNE DÖNDÜ
7 Haziran’dan sonra ülkemizde 19 patlama olmuş. Buda her ay 3 patlama olduğunu gösteriyor. Bunun sorumluluğunu bile bize yüklemeye çalışıyorlar. Sanki 14 yıldır ülkeyi biz yönetiyoruz. İktidarının gerek iç politikada ki gerek dış politikada ki hataları bizi bugüne getirmiştir.
İNÖNÜ BÜSTÜ DEĞİŞECEK
Geçtiğimiz gün açılışını yaptığımız İsmet İnönü büstü ile ilgili eleştiriler aldıklarının altını çizen Sarıbay, Prinçten yeni bir büst gelecek ve büstü değiştireceğiz diyerek kamuoyunda yapılan eleştirilerin gereğini yapacaklarınıda açıkladı.