Cumhuriyet Halk Partisi Körfez Belediyesi Başkan Aday Adayı Bozkurt Uslu;'KÖRFEZ'DE HİZMETE TALİBİM' dedi.
Belediyeyi aldıklarında yapacakları hizmetlerle Körfez'i cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Uslu, " Büyüdüğümüz yerleri seviyorum. Rahmetli Hüseyin Avni döneminde inanılmaz bir gençlik yaşadım. Bu günkü gençlik bunu yaşamıyor. Biz, Hüseyin Avni döneminde gençlerin yaşadığı mutluluğu, huzuru, sevinci, birlikteliği, güzelliği, bu günkü gençlere de yaşatmak istiyoruz. 20 yıldır merkezde siyaset yapıyorum. Bu güne kadar Salih Şirin, Mahmut Işık ve gıyaben tanıdığım Reşat Başar varken; ben buralarda bir vazifeye talip olmadım. Merkezde üst düzeylerde siyaset yaptım. Körfez önemli bir ilçedir. Burada unutulmuş değerlerimiz yeniden canlandırılması gerekir. Sahillerimiz yeniden canlandırılması gerekiyor. Neden Körfez halkı Maşukiye veya bir başka yere giderek kahvaltı yapsın ve eğlensin ki. Neden burada böyle güzel cazibe merkezleri oluşturulmasın ki? İlimtepe çok güzel gelişmeye müsait bir yer. Yeni cazibe merkezi oluşturmak için aday oldum. Hayallerimizi Körfez'de gerçekleştirmek adına aday oldum. Hayallerimiz var; yeni yerleşim yerleri açmak ve bu günkü gençliğe güzellikler yaşatmak için adayım."dedi.
Adayı belirlemede baz alınacak kriterlere bakıldığı zaman kendini şanslı gördüğünü belirten Uslu, " İlçemizin beklentileri, tecrübe, siyasi geçmişe bakarak karar vermelerini isterim. Bunlara bakarlarsa benim aday olacağım düşünüyorum. Birliği ve beraberliği sağlayacağımı düşünüyorum. Babam Cevdet Şahin'in nikah şahididir. Cevdet'in bana söyleyeceği hiç bir şey beni üzmez. Kırmızı çizgiyi aşmaması şartıyla. Bizim geçmişimiz mücadele ile geçmiştir. Cevdet Şahin yine bizim yanımızda olacaktır. Bizim ömrümüz hastane ve hapishane önlerinde geçti. Bizim siyasi bir geçmişimiz var. Benim Körfez sevdam var. Hayallerim var. İzmit'te aday adayı olacak çok iyi bir konuma sahip olmama rağmen; burayı tercih ettim. 8 yaşında geldim. 1965'den 1994'e kadar burada ikamet ettim. Benim oğlum burada doğdu. Yarımcalıdır. Kızım burada doğdu; Yarımcalıdır. Petkim Siteleri benim babam yaptı. "dedi.
'Genel iktidar sahibi olanlar, yerelde kendilerinden olmayan belediyelere kısıtlama getirdiği zaman zaman gündeme geliyor; siz bu konuda ne dersiniz' sorumuza Uslu, " Belediye gelirleri kanunlarla belirlidir, eşit dağıtılır. Biz ayrıcalık istemiyoruz. Biz ayrıcalığı kendimiz yaratırız. Hüseyin Avni Şirin yaptı. Önemli sanayi kuruluşları var. Onlarla iş birliği içinde olacağız. Kirletmemelerini sağlayacağız. Bu ilçeye yapılan yatırımlara katkı sağlamalarını sağlayacağız. Bunu inandıracağız. Sanayinin imkanlarını Körfezlilerin hizmetine sunacağız. Körfez'de bir tane işsizlik kalmayacaktır. Burada ikamet edenler, sanayi kuruluşlarına yerleştireceğiz. Adaletli dağıtım yapılacak. Üreten belediyeciliği model belediyeciliği herkese göstereceğiz. Dışarıdan gelen servis arabaları azalacaktır. Buranın imkanlarını buradaki insanlara aktaracağız; birlik ve beraberliği tesis ederek; herkese örnek bir belediyecilik sergileyeceğiz."dedi.
Körfez'den aday olmadan önce; yaza girdiğimiz günlerde üniversiteli öğrencilere 16 mahallede anket çalışması yaptırdığını da belirten Uslu, ' Ne kadar tanıyorsunuz' diye sordurdum. Telefonumu ve diğer iletişim bilgilerimi verdirdim. İnternet tanıtım bilgi adresimi verdim. Daha sonra bu ankete katılanları aradık. Çok güzel neticeler aldım. Burada Körfez'de birliği sağlayacak bir kişiyim. Benim kimseye karşı kavgam ve kırgınlığım yoktur. Benim kavgam; devleti yanlış yönetenlerledir. Birliğimize kastedenleredir. Sevgimizi zedeleyenlerledir. Bunun dışında hiç bir kimseyle kavgam yoktur. Biz, bütün partilerle iyi olmak zorundayız. Onların da desteğine ihtiyacımız var. Her bölgeden insanla bir araya geleceğiz; birlik olacağız; güçlü olacağız, bir olarak burayı yöneteceğiz. Ben Kemalist, muhafazakar milliyetçiyim. Bununla onur gurur duyuyorum. Biz bu düşüncelerle öyle güzel bir model oluşturacağız ki; Bütün Türkiye bu modeli kendine model olarak alacak' dedi.
Belediye başkanlığına gelir gelmez ilk önce mal varlığını açıklayacağını belirten Uslu, 'Bunu ben her yıl yapacağım. Kamuoyu bilmelidir bu konuyu. Ayrıca göreve gelir gelmez ' nasıl bir belediye aldım' sorusunun cevabını ve araştırmalarımızın neticesini kamuoyu ile paylaşacağım. "dedi.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Bozkurt Uslu turizm ve inşaat sektörlerinde ticari faaliyetlerini yürütmektedir. Evli ve 3 çocuğu olan Uslu kendisini CHP ve Kocaelispor gönüllüsü olarak tanımlıyor.
Haber Mustafa Eranıl