CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Merzifon’da konuk olduğu Halkın Arenası programında yaptığı açıklamada, “Biz hırsızlığa namussuzluk diyoruz” dedi
Ünlü gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın Halk TV ekranlarında canlı yayında yayınlanan Halkın Arenası’nda programında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ile birlikte yer alan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ülke ve Kocaeli gündemine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Hürriyet, “Biz hırsıza hırsız, namussuza namussuz diyoruz. Hırsızın namuslusu mu olur?” dedi.
ÇOCUKLARIMIZ CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAKUğur Dündar’ın sunduğu ve canlı yayında yayınlanan Halkın Arenası programında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, konuşmasına 6-10 Nisan Polis haftasını kutlayarak başladı ve polislerin hakkı olan 3600 ek göstergesinin peşini bırakmayacağını ifade etti. Hürriyet, “Eğitim en önemli problemlerimizden bir tanesi. Bir ülkeyi yok etmek için atom bombası atmanıza gerek yok, eğitimi katledin, böylece hem o ülkenin geleceği hem insanlarını yok etmiş olursunuz. Yandaş okullar ve yandaş üniversiteler kurarak sorgulamayan nesiller yetiştirmek bilimsel eğitimi ve özgür düşünceyi yok etti. Şu anda katledilmiş bir eğitim sistemiyle çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Ben bir anneyim ve bir evlat yetiştiriyorum. Bütün çocuklarımız özgür düşünsün, yaratıcı olsun, kimseye biat etmesin, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıksın istiyoruz” dedi.
BİZ HIRSIZA HIRSIZ DİYORUZCHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasına devam ederek, “Benim öğrencilik döneminde üniversiteye girdiğim sene sorular çalındı. Ama ne yazık ki soruların çalındığına tepki göstermeyen bir toplum yaratıldı. Kim kul hakkına giriyorsa, yetim hakkı yiyorsa yazıklar olsun. Toplum bütün bunlara tepki veremeyecek şekilde korkutuldu. İnsanlar üzerinde yaşatılan korku siyasetinin üzerine bir de cezalandırma siyaseti yüzünden artık hırsıza hırsız, katile katil diyemez oldu. Biz bunlara sapıksa sapık, hırsızsa hırsız ve toplamda da bütün hepsine namussuz diyoruz. Ama ne yazık ki bu iktidar diyemiyor” dedi,
HIRSIZIN NAMUSLUSU MU OLUR?