Gole adını yazdıran Mehmet Gürkan Öztürk: Golü takım olarak attık
Takım oyununu muhteşem son vuruşuyla tamamlayan ve maçın skorunu yazanMehmet Gürkan Öztürk, “Lideri yendiğimiz için mutluyuz. 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik serimiz vardı. Geçen hafta şansız bir şekilde bu seriye son verdik. Bu hafta lideri yenerek yeniden o havayı yakaladık. Tekrar çıkışa geçeceğimizi biliyorduk. Tekrar o seriyi yakalayıp alabildiğimiz kadar puan alıp ligi en yukarda bitirmeye çalışacağız. İkinci yarıya da daha iyi hazırlanıp şampiyonluğa oynayacağız” dedi.
BANA SON VURUŞ KALDIMaçın tek golüne adını yazdıran Mehmet Gürkan Öztürk gol için, “Gol, takım oyunu oldu. Uğur abi getirdi, Ali Kemal yardım etti, Umut bıraktı. Tüm takım topu taşıdı ve en son bana vuruşu yapmak kaldı. Güzel bir gol oldu. Bunun için ayrıca mutluyum. Bir şanssızlığım vardı. Onu da kırdım” şeklinde konuştu.
ÖNCE RAKİBİMİZİ TARTTIK
Oyunu da değerlendiren ve ilk yarıda rakibi tarttıklarını belirten Mehmet Gürkan, “İlk yarı kontrollü başladık. Liderler ve yetenekli oyuncuları var. Önce onları tarttık. Kendi evimizde olduğumuzu hissettirdik. İkinci yarıda biz daha baskılı ve agresif oynadık. Bizim kondisyonumuza yetişemediler. Sonunda da istediğimizi aldık” sözlerini kaydetti.Takımın performansını ve her iki takım taraftarının iç içe maç izlemesini değerlendiren Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz basın mensuplarının sorularına şu yanıtları verdi: Fatih hoca geldiğinden beri en iyi oyunumuzu oynadığımızı düşünüyorum. Diğer maçlarda da yendik ama bu maçtaki oyun en iyisiydi. Hoca değişikliklerinden sonra takımı tanıyana kadar yaptığı hamleler olabiliyor. Ama geldiğinden beri en güçlü oyundu ve ikili mücadelelerde ayakta kalan bir takım vardı.
İYİ MOTİVE OLMUŞLARBizim takım üstteki takımların hepsini yendi, puan aldı. Alttaki takımlara puan verdik. Yine yanılmadık. Demek ki bu psikolojiyi de atlatmamız gerekiyor. Bu hafta da 3 puan hedefimiz vardı. Bunu aldığımız için çok mutluyum. Bir haftadır takımdan uzaktım, yurt dışındaydım. Takım inanılmaz iyi motive olmuş. Oyuncu arkadaşlarımı da, teknik ekibimizi de tebrik ediyorum. Çok keyifli bir maç oldu.
BURASI FUTBOL SAHASIYurt dışına gittiğimden beri taraftara olsun, buradaki arkadaşlarımıza olsun, herhangi bir taşkınlık ya da provokatif hareket içinde olmamaları gerektiğini söyledim. Burası siyaset arenası değil. Futbol takımı olarak buraya geldiler. Biz de onları atalarımızdan, büyüklerimizden gördüğümüz örf, adet ve misafirperverlikle karşıladık. Her takıma karşı böyleyiz. Sadece Amed’e değil, bize gelen tüm takımlara karşı böyle davranıyoruz. Maçtan sonra kulüplerden teşekkür faksı alıyoruz. Biz de onlar gelmeden birşeye ihtiyacı olup olmadıklarını soruyoruz. Her zaman insanların birbirine ihtiyaçları var. Buna inanan biriyim.
BİRLİKTE MAÇ İZLEDİLER