Kumpasçı polis şeflerine şafak baskını
19 Mart 2021 12:57

Kumpasçı polis şeflerine şafak baskını

68'i ihraç edilen toplam 76 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi

FETÖ'nün kamuoyunda "Poyrazköy, Amirallere Suikast, Kafes Eylem Planı ve ÇEV/ÇYDD'" olarak bilinen kumpas soruşturmaları kapsamında sahte delil ürettikleri ve hukuka ayrı dinleme yaptıkları gerekçesiyle 68'i ihraç edilen toplam 76 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi. 76 şüpheliden 24'ü gözaltına alındı.

 


"Poyrazköy, Amirallere Suikast, Kafes Eylem Planı ve ÇEV/ÇYDD'" olarak bilinen soruşturmalarda etkin şekilde görev aldıkları kaydedilen şüphelilerin, "Poyrazköy" adı ile anılan soruşturma ve kovuşturmalarda mağdur ve müştekilerin tutuklanmaları ve mahkum edilmeleri için FETÖ'nün faaliyetleri kapsamında sahte delil ürettikleri, sahte rapor düzenledikleri, hukuka aykırı dinleme ve dijital delillerde manipülasyon yaptıkları tespit edildi. Ayrıca, o dönem de "Amirallere suikast" kumpasının 4 sayfalık ihbar mektubuyla başladığı ve bu ihbar mektubunun sonucunda 32 kişinin adres ve bilgilerinin bulunduğu bildirildi. İhbar mektubunda narkotik ve fuhuş gibi konular olmasına rağmen o dönem sadece Terörle Mücadele Şubesi (TEM) biriminin operasyon yaptığı belirtildi.

SÖZDE 'SUBAYLARINA SUİKAST GİRİŞİMİ'
O dönem Kocaeli’nde görevli olduğu tespit edilen subaylara yönelik sözde suikast girişimlerinin detayları ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre; "Bir evde buzdolabının arkasına yerleştirilmiş halde 500 gram C4 bulunmuş, bulunan patlayıcı madde üzerine el yazısı ile Levent Bektaş ve Albay Orhan Yücel’den bilgi alınacağı belirtilmişti." İhbara yönelik başlatılan soruşturma sonucunda, yazıda adı geçen iki isimin ve diğer mağdurların yazı örneklerinin uyuşmadığı belirlenmişti. Evde yapılan aramalarda bir adet flash bellek bulunarak, o belleğin gözaltına alınmak istenen kişiler için düzenlendiği iddia edildi.  

22'Sİ CEZAEVİNDE 7'Sİ AKTİF GÖREVDE
Müştekilerin hukuki durumunu etkileyen belgelerde imzası bulunan şüphelilerden 22'sinin çeşitli cezaevlerinde hükümlü / tutuklu olarak bulundukları, 7'sinin aktif görevde bulunduğu, bir kişinin emekli olduğu,  16 şüphelinin ise firari olarak arandığı ifade edildi.

 

Güncelleme: 19 Mart 2021 13:06
İleri Ray
X