Medicalpark'tan Gazetecilere ilkyardım eğitimi

25 Kasım 2015 14:40
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve Medicalpark Gebze Hastanesi işbirliğiyle, gazetecilere yönelik temel ilk yardım eğitimi verildi
Eğitime hastanenin Genel Müdürü Dr. Erdal İbanoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Erol Turan, Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Erol Ateş, Anlaşmalı Kurumlar uzmanı Yıldız Geçit, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Levent Altun, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Doktor Serdar Onur Köseoğlu tarafından verilen eğitimde, ilk yardım konusunda pratik bilgiler anlatıldı. Eğitim boyunca pratik bilgilerin yanı sıra cansız mankenler ve gazeteciler üzerinde uygulamalar yapıldı.

Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim seminerinde, ilkyardım, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, şuur kaybı, boğulmalar, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler anlatıldı.

Medicalpark Gebze Hastanesi Genel Müdürü Erdal İbanoğlu da, bilinçli şekilde yapılan ilk yardımın insan hayatını kurtarmada öncelik oluşturduğuna dikkat çekerek hayat kurtarmanın ne kadar büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Altun:”İlkyardım önemli”

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Levent Altun, üyelerine yönelik eğitim çalışması kapsamında bu etkinliğin gerçekleştirildiğini belirterek, ilkyardım bilgi ve becerisinin hayat kurtarmada çok önemli olduğunu söyledi. İlkyardım gerektiren durumların her insanın başına gelebileceğinin altını çizen Altun, gazetecilerin meslek gereği bu tür olaylarla daha sık karşılaştıklarını dile getirdi. İlkyardım eğitimi seminerine Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
İleri Ray
X