SEDAŞ'lı Kadınlara Yönetim Kurulu ve İcra Başkanından Teşekkür.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla SEDAŞ’ta (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce de çalışan tüm kadın çalışanlar bir araya geldiler. Kadınlar günü dolayısıyla bir araya gelen çalışanlara hitap eden SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, konuşmasında SEDAŞ’ta çalışan kadınların, enerji sektöründe görev almak isteyen ve kariyer yapmayı planlayan kadınlara da rol model olduklarını belirtti. Güven, Türkiye, kadını başının tacı, aile kurumunun mimarı olarak gören bir medeniyetin mensubudur. Ülkemizde kadınların her alanda değerli katkıları vardır. Dünya tarihinde kadının adı yokken, devlet yönetiminden sosyal ve kültürel hayata kadar her alanda bizleri zirveye taşıyan kadınlarımızın izlerini görmek mümkündür. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye demektir.” dedi.
7 Ağaç Ormanlarına Fidan Bağışı
Bekir Sami Güven SEDAŞ’ta özelleşmeden sonra kadın çalışan sayısının 10 kat artırıldığını ve SEDAŞ’ın enerji dağıtım şirketleri içinde 10’u üst düzey yönetici olan 150 bayan çalışanıyla örnek şirketler içinde yer aldığını belirtti. SEDAŞ “Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar” yarışmasına Regülasyon Direktörü Yeşim Meltem Şişli’yi aday göstererek katıldığını belirtti ve kendisine hediye vererek teşekkür etti. Çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektiren Güven’e bayan çalışanlar da resim çerçevesi hediye ettiler. Güven, İnsan Kaynakları ve Yönetim Sistemleri Direktörü Selda Özacar ve organizasyonda emeği geçen tüm çalışanlara ayrı ayrı teşekkür etti.
SEDAŞ hakkında
SEDAŞ, Doğu Marmara’da yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan yaklaşık 20 bin kilometrekarelik yüz ölçüm üzerinde, toplam 4 il, 45 ilçe, 49 Belediye, 766 köy, 1344 mahallede 1,7 milyon tüketiciye, 3,5 milyon nüfusa 1700 çalışanıyla, 24 saat kesintisiz olarak enerji dağıtım hizmeti vermektedir. Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ile Avrupa’nın en büyük on lider enerji şirketi arasında yer alan CEZ Group’a ait bir kuruluş olan SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında, bölgesindeki abonelere kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyerek, bu kapsamda oluşan arızalara hızla müdahale eder, 7/24 kesintisiz ve güvenilir hizmet vermek üzere elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları gerçekleştirir. Bu faaliyetleri, sayısı 33’e varan dağıtım merkezi ve toplamda 21 Müşteri Hizmetleri Merkezi üzerinden yürüten SEDAŞ’ın, 2017 yılsonu itibarıyla Doğu Marmara’yı kapsayan faaliyet bölgesindeki 4 ilde, dağıtılan toplam elektrik miktarı 9,7 milyar kWh’tir.