Hızlı Tren hattının kablolarını çalmak istedi canından oldu
16 Mart 2017 13:00

Hızlı Tren hattının kablolarını çalmak istedi canından oldu

YHT Hattında feci ölüm

İzmit’te YHT hattından kablo hırsızlığı yapmak istediği öne sürülen bir kişi tırmandığı direkteki yüksek voltajlı elektrik akımına kapılarak feci şekilde yaşamını yitirdi.


İzmit Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi Kandıra Sapağı mevkisinden geçmekte olan Yüksek Hızlı Tren Hattının katener hatlarında bir kıvılcım gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kataner hattı direğinin üzerinde yanmakta olan bir şahsı görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede yaptıkları incelemelerde elektrik direği üzerinde bir erkek cesedi ile karşılaştı.


Kablo kesme malzemeleri bulundu


Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede yaptıkları incelemelerde kerpeten ve kablo kesiminde kullanılan ilgili malzemelerin olduğunu tespit etti. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından yaşamını yitiren kişinin cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmit Asri Mezarlık Morgu’na kaldırıldı. Yapılan incelemelerde yaşamını yitiren kişinin 31 yaşındaki Mehmet Yavuz isimli şahıs olduğu tespit edildi.


27 bin voltluk yüksek akım


Yavuz’un daha önce kasten yaramla, açıktan hırsızlık, iş yerinden hırsızlık ve tehdit hakaret ve kamu görevlisine görevini yaptırmama gibi çeşitli suçlardan kaydının olduğu öne sürüldü. Yavuz’un enerji kablolarının yer aldığı direklerdeki topraklama hattının kablosunu kestikten sonra direkte kalan bölümünü de kesmek için direğe tırmandığı ve bu esnada 27 bin voltluk elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği belirlendi.


Toprağa verildi
Başiskele Vezirçiftliği Mahallesi Bahar Sokak adresinde ailesi ile birlikte ikamet eden ve bekar olan Mehmet Yavuz’un cenazesi tamamlanan işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Mehmet Yavuz’un cenazesi Vezirçiftliği Ulu Camiinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kızköprü Mezarlığında toprağa verildi.

Güncelleme: 16 Mart 2017 16:47
X