TSK yasak koydu asker ve polis ayağa kalktı
30 Eylül 2017 12:00

TSK yasak koydu asker ve polis ayağa kalktı

.

TSK'da yayınlanan emirle askerlerin Göktürk alfabesiyle yazılmış TÜRK ibareli armaları kullanmaları yasaklandığı iddia edildi.

Askerlerin özellikle görev ve operasyona giderken omuzlarına taktığı üzerinde Göktürk alfabesiyle TÜRK yazılmış armaları kullanmasının engellenmek istemesi rahatsızlık yarattı.

Yayınlanan emirde, "Yapılan kontroller sonucunda askerlerin kıyafetlerinde yönetmeliğe aykırı arma ve teçhizatlara rastladığı belirtilirken Göktürkçe armalara" özellikle  vurgu yapılması dikkat çekti.

Daha önce HDP'li vekiller askerlerin bu armaları kullanmasından duydukları rahatsızlığı basın kanalıyla duyurmuştu.

Söz konusu yasak ise asker ve poliste rahatsızlık yarattı. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren güvenlik kuvvetlerine yakın Twitter hesapları yasağın geri çekilmesini istiyor.

İşte paylaşılan bazı tweetler:







Güncelleme: 30 Eylül 2017 12:13
YORUMLAR
  • Toplam 3 yorum
Bahri 02:16 - 02 Ekim 2017

Kaldırın

0 Beğenmedim
Hamit Karaman 15:54 - 30 Eylül 2017

Adamlar hep arazide Arma taksa ne olacak takmasa ne olacak kimin neresine batıyor biliyoruz bırakın çocukların motivasyonunu bozmayın Ver mehteri yigidim indir çakalları.

0 Beğenmedim
Mehmet akbas 14:50 - 30 Eylül 2017

HDP ile dost iken karar alındıysaŞimdide kaldırılsınKardeşim.

0 Beğenmedim
X