Yolcu Otobüsünde Eroin ele geçirildi
.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü NARKOTİM ekipleri tarafından TEM otoyolunda durdurulan bir yolcu otobüsünde yapılan aramalarda doğu illerinden İstanbul’a götürülmek istenilen yaklaşık 100 kilogram eroin ele geçirildi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü NARKOTİM ekipleri tarafından yapılan teknik takipler sonucu TEM otoyolunda durdurulan bir yolcu otobüsünde yaklaşık 100 kilogram eroin ele geçirildi. Alınan bilgiye göre doğu illerinden İstanbul’a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşan NARKOTİM ekipleri, söz konusu uyuşturucu maddenin içinde bulunduğu yolcu otobüsünü TEM otoyolunda beklemeye başladı.
Yolcu otobüsü TEM otoyolunun İzmit geçişinde durduruldu. Otobüste yapılan aramalarda herhangi bir şey bulunamazken yolcu otobüsü detaylı arama yapılabilmesi için otoparka götürüldü. Burada NARKOTİM Köpeği Milo tarafından yapılan aramalarda yolcu otobüsünün arka lastiklerinin üst boşlukları arasında hazırlanan 3 ayrı özel zula bölmelerinde birer kilogram paketler halinde toplam 100 kilogram eroin ele geçirildi. Ele geçirilen eroin paketlerinin üzerinde eroini imal eden kişiye ait mühürler bulunması da dikkat çekti. Otobüste yapılan aramaların ardından otobüsün muavin ve şoförleri olan Z.D., E.K. ve N.A. isimli 3 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu maddesinin doğu illerinden İstanbul’a sevk edilmek istenildiği öne sürüldü.


