ÖZKA'da işçiler kazandı
03 Şubat 2017 10:03

ÖZKA'da işçiler kazandı

Önce sendikaya üye oldular, şimdide sözleşme yaptılar

Kocaeli’de kurulu ÖZKA LASTİK işyerine bağlı olarak faaliyet gösteren ve yaklaşık 500 işçinin çalıştığı PALMİYE KAUÇUK ’da işçiler sendikaya 2016 yılının 2.  yarısında üye olmaya başladılar ve sonunda işverenle masaya oturmayı başardılar. Yapılan görüşmeler sonucu 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli sözleşme imzalandı. Yapılan sözleşmeye göre işçi ücretleri ile diğer sosyal haklarda iyileştirmeler yapıldı.

 

 

İKRAMİYE VE SOSYAL YARDIMLARDA %30 ARTIŞ
1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren toplu iş sözleşmesi ile ücretlere 1. yıl ek olarak getirilen ikramiye ve diğer sosyal yardımlarla birlikte yaklaşık %30 artış yapılmış oldu.
Toplu iş sözleşmesi ile daha önce işyerinde var olmayan yeni ikramiye ve sosyal yardım ödemeleri getirildi ve fazla çalışma ücreti arttırıldı. Her ay işçilere, ücretlerine ek olarak 1 günlük yevmiye ödenmesi kararlaştırıldı.  Birçoğu daha önce olmayan ve sözleşme ile yeni getirilen ödemeler şöyle sıralanabilir; ikramiye, vardiya primi, yemek, evlenme, doğum, öğrenim, ölüm, yakacak yardımı, yıllık izin harçlığı, bayram harçlığı. Sosyal yardımların tümünün sözleşmenin 2. Yılında 12 aylık enflasyon oranında arttırılması kararlaştırıldı.
 
Yapılan toplu iş sözleşmesi ile işçilerin iş güvencesini sağlayacak hükümler geliştirildi. Toplu iş sözleşmesine işyerinde taşeron işçi çalıştırılmasını engelleyen hüküm konuldu. Ayrıca toplu iş sözleşmesinde yer alan bir başka düzenlemeye göre işyerinde kiralık işçi adıyla anılan özel istihdam bürolarına bağlı işçi çalıştırılması da engellenmiş bulunuyor.
Güncelleme: 03 Şubat 2017 14:10
BENZER HABERLER
img

TÜİK Ekim enflasyonunu açıkladı!

img

Gram altında yeni rekor

img

Yeni oranlar yarın devrede

X