Başkan Büyükakın'dan Yahya Kaptan yönetime güvence
10 Ağustos 2019 12:14

Başkan Büyükakın'dan Yahya Kaptan yönetime güvence

Halka rağmen yapmam...

Tramvay hattını uzatma projesi bir süredir Yahya Kaptan Mahallesi'nde tartışmalara neden oluyordu.D-100 yan yola paralel ağaçlık alandan geçirilmesi planlandığı öne sürülen tramvay hattı nedeni ile bölgede yüzlerce ağacın kesileceğini öne süren mahalle halkı imza kampanyası başlatmıştı.

 

Kamuoyunda yaşanan gerginliğin önüne geçmek isteyen Yahya Kaptan Toplu Yapı Yönetimi Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ı ziyaret etti. Yahya Kaptan Üst Yönetimi Başkanı Ahmet Yavuz,yönetim kurulu üyeleri Akın Ulamış, Aydemir Karadağ, M.Metin Akyol, Osman Beşli ve Abdurrahman Subaşı'yı konuk etti.

 

YAVUZ, ÇEKİNCELERİMİZ VAR

 

Ziyarette konuşan Yahya Kaptan Toplu Yapı Yönetimi Başkanı Ahmet Yavuz 31 Mart seçimleri öncesi misafir ettikleri Büyükakın'a ' o gün bize halka rağmen proje yapmam' demiştiniz. Yahya Kaptanlılar yürüyüş yolundan geçirilecek olan tramvay hattı projesine şiddetle karşı çıkıyor. Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz sözleri üzerine Büyükakın, 'ben sözümün arkasındayım' dedi.

 

“50 BİN YOLCUNUN GİTMESİ ÖNGÖRÜLMEKTEDİR”

“İzmit Merkezi’ndeki Akçaray tramvay hattının uzama çalışmaları devam ediyor” diyerek Yahya Kaptan üst yönetimine bilgi aktaran Başkan Büyükakın, “Kuruçeşme’ye kadar uzanacak tramvay hattının inşaatı sürüyor. Diğer bir hat olan Mehmet Ali Paşa bölgesinden şehir hastanesine kadar uzayacak bir hattımız var. Şehir hastanesinin günlük 50 bin yolcunun gitmesi öngörülmektedir. Bir başka hat ise bizim ciddi bir yolculuk beklediğimiz yeni Alikahya’daki Kocaeli Stadyumuna doğru olacak. Yeni adliye binası da EDOK komutanlığından alınan bölgeye gelecek. Adliye binasının oraya taşınması durumunda da çok ciddi bir trafik oluşacak” açıklamasını yaptı.

 

“SONUÇTA KESİNLEŞMİŞ BİR HAT YOK”

“Alikahya bölgesi, Kocaeli Stadyumu ve adliye nedeniyle tramvay hattımız o bölgeye gitmek zorunda” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bu hattın Yahya Kaptandan aşağı doğru inip Sembol Alışveriş Merkezine oradan yukarı çıkıp fabrikalar bölgesinden erişeceği mi yoksa terminalin arka tarafından Alikahya bölgesine gideceği mi konusunda alternatif güzergâh çalışmaları devam ediyor. Sonuçta kesinleşmiş bir hat yok. Sembol AVM tarafından gitmesi durumunda orada ağaçlandırılmış bir alan var. O bölgede bazı ağaçların kesilmesi endişesi taşıyan o bölgedeki vatandaşlarımız var. O bölgedeki vatandaşlarımızla konuşulmadan veya başka yerden geçecekse o bölgedeki insanımızla da konuşulmadan bir proje yapılma ihtimali yok. Ama şu anda konuşacak kesinleşmiş veya kararı verilmiş bir proje yok. Şuradan geçebilir diye kara kalem çalışmaları var, kesin uygulama projesi yok. Bunlar gerçekleşmeden bir tartışma başlatmak gereksiz olacaktır” şeklinde konuştu.

 

“SADECE ALTERNATİF GÜZERGÂH ÇALIŞMALARI VAR”

Başkan Büyükakın sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Yahya Kaptan bölgesindeki vatandaşlarımız rahat olsunlar. Ortada kesinleşmiş bir proje yok, verilmiş bir yatırım kararı yok. Eğer oradan geçmesi için daha somut bir durum oluşursa o zaman gelir sizlerle, mahalle halkı ile oturulur, konuşulur. Ama şu an da orada bir projemiz yok. Alınmış bir yatırım kararımız yok. Sadece alternatif güzergâh çalışmaları var. Biri o bölgeden diğeri de terminalin arka tarafından Alikahya, adliye ve Kocaeli Stadyumu’na ulaşması için alternatif güzergâh çalışması var.

 

 

Güncelleme: 10 Ağustos 2019 15:15
X