19 Ekim 2018
11:47
Devlet memuru olmak isteyenlere büyük fırsat
İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğindeki İZMEK’ten devlet memuru olmak isteyenlere büyük fırsat.
Yüzbinlerce kişinin hayalinisüsleyen devlet memuru olabilmek için binlerce lira verip özel kursa gitmeyegerek yok. İZMEK bünyesinde Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile Dikey GeçişSınavı (DGS) için ücretsiz kurslar açılacak. KPSS ya da DGS kurslarınakatılacaklar başvurularını öğrenim belgesii ve nüfus cüzdanı fotokopisiylebirlikte Belsa B Bloktaki İZMEK merkezine yapabilecekler. Yetkililer DGSkurslarının 5 Kasım’da başlayacağını ve kursların Pazartesi ve Salık günleri17.30-20.30 saatleri arasında düzenleneceğini söylediler. Genel kültür, genelyetenek dallarındaki KPSS kursları da 7 Kasım’da başlayacak ve kurslarıÇarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 17.30-20.30 saatleri arasındagerçekleştirilecek.
KİMLER KATILABİLECEK
ÖSYM tarafından düzenlenen DGSkursuna 2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler. Birmeslek yüksekokulu veya açık öğretimin ön lisans programından mezun olanlar ileson sınıfta olup staj çalışmalarını tamamlayanlar katılabiliyor. KPSS (lisans)(genel kültür- genel yetenek) kursuna ise; herhangi bir bölümün lisansprogramında eğitim alan 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile lisans mezunu olanlarınkatılabileceği kaydedildi.
Ücretsiz olan KPSS ve DGSkurslarıyla ilgili detaylı bilgi İZMEK’in 318 00 10 numaralı telefonundanalınabileceği açıklandı.
Güncelleme:
19 Ekim 2018 13:09