İtfaiye çamura batan inek için seferber oldu
24 Haziran 2017 14:20

İtfaiye çamura batan inek için seferber oldu

11 yaşındaki oğlu Yunus Emre Çelik ineğin başından bir an olsun bile ayrılmadı

Kartepe Uzuntarla mevkisinde bataklığa saplanan inek, vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.


Kartepe Uzuntarla Yeşiltepe Mahallesinde ikamet eden Seyhan Çelik (45) isimli şahsa ait inek, sabah saatlerinde otlaması için doğaya salıverildi. Dışarı çıktıktan kısa bir süre sonra bölgede yaşanan sel nedeniyle heyelan meydana gelen arazide dolaşan inek balçık haline gelen zeminde yaklaşık bir metre derine battı. İneğin bataklıkta mahsur kaldığını gören sahibi, kendi imkanları ile ineği bulunduğu yerden çıkartamayınca durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Bu esnada Seyhan Çelik’in 11 yaşındaki oğlu Yunus Emre Çelik ise ineğin başından bir an olsun bile ayrılmadı.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin aracı bataklık zemine giremeyince itfaiye erleri yaya olarak olay yerine geldi ve çalışmalara başladı. Bataklığa saplanan ineğin çevresindeki çamur, vatandaşlar ve itfaiye ekipleri tarafından kazma ve küreklerle kazılarak ineğin altından halat geçirilebilecek kadar boşluk açıldı. Halatla kurtarılmaya çalışılan inek yine bulunduğu yerden çıkartılamayınca olay yerine Kartepe Belediyesine ait iş makinesi çağrıldı. İş makinesine bağlanan halatlarla mahsur kaldığı yerden kurtarılan inek kuru bir zemine götürtüldü. Yaklaşık 4 saattir mahsur kaldığı yerden kurtarılan inek sahiplerine teslim edildi.




Güncelleme: 24 Haziran 2017 22:09
X