İzgaz'dan açıklama
07 Aralık 2016 17:02

İzgaz'dan açıklama

Hasar Giderildi, gaz açımı hızla devam ediyor

Yahya Kaptan bölgesinde yapılan çalışmalar sırasında doğalgaz boru hattı patlamış bu nedenle bir çok ev,iş yeri ve kamu binalarına gaz verilememişti.


Havaların aşırı soğuk olması nedeni ile çalışmalarını aralıksız sürdüren İzgaz ekipleri patlatılan borunun onarımını gerçekleştirdikten sonra yeniden gaz akışını sağladı. Gaz kesintisi nedeni ile kamuoyunu bilgilendiren İzgaz yaptığı açıklamada;



06 Aralık 2016 tarihinde İZMİT’te büyük bir alana doğal gaz sağlayan İZGAZ’a ait doğal gaz boru hattına izinsiz bir yol çalışması sırasında hasar verilmişti.

İZGAZ ekipleri derhal duruma müdahale edip onarım ve tamir çalışmalarına başlayarak hattı kısa zamanda güvenli hale getirdi. Tamir tamamlandıktan sonra etkilenen bölgelere gaz verme işlemi başlatıldı. Öncelikle gece boyu okul, kamu binaları ve işyerlerinin gaz açım işlemleri tamamlandı. Gaz akışının güvenli bir şekilde tekrar sağlanabilmesi için 50'nin üzerinde teknik personeliyle, etkilenen alandaki regülatörler tek tek kontrol edilerek, evler ziyaret edilip doğal gaz açım işlemlerini gerçekleştirildi. Etkilenen alanın büyük olmasından dolayı, tüm doğal gaz kullanıcılarının, doğal gaz açım işlemlerinin bugün akşam saatlerine kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Hattın tamir edilmesinin ardından gazsız kalan gaz kullanıcılarından tamamına yakınının gaz açma işlemleri tamamlandı.
İZGAZ'ın iradesi dışında gelişen hat hasarı nedeniyle gazsız kalan vatandaşlara gösterdikleri sabır ve anlayış için ve hattın tamiri ve yeniden devreye alınması sürecinde katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara, teşekkür ederiz.

İZGAZ İletişim Birimi
Güncelleme: 07 Aralık 2016 19:18
X