İzmit Belediyesi pembe balonlarla meme kanserine dikkat çekti
27 Ekim 2021 09:30

İzmit Belediyesi pembe balonlarla meme kanserine dikkat çekti

İzmit Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla düzenlediği etkinlikle meme kanserine dikkat çekti

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla kadınlar arasında en çok görülen ve yaşam kaybına neden olan meme kanserine dikkat çekti. İzmit Belediyesi önünde düzenlenen farkındalık etkinliği ile kadınlar meme kanseri hakkında bilgilendirildi.

“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”
26 Ekim Meme Kanserini sembolize eden “Pembe Kurdele Takma Günü’ nedeniyle etkinlikte kadınlar pembe kurdele taktı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı İZMEK’te görevli eğitmenlerden Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Sebiha Ulusan öncülüğünde kursiyerlerin de katılımı ile “Erken teşhis hayat kurtarır” sloganıyla belediye önünde pembe balonlar uçuruldu.

“İHMAL ETME FARKET”
İZMEK’te görevli Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Sebiha Ulusan “Bugün meme kanseri farkındalık günü yani pembe kurdele takma günü. Biz de farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerim ve İZMEK ekibi olarak böyle bir etkinlik yapmayı düşündük. Dünyada kadınlara yönelik en yaygın kanserlerden bir tanesi meme kanseri. Çok nadir de olsa erkeklerde de görülen bir kanser. Biz de meme kanserinin sloganı olan “İHMAL ETME FARKET” diyerek balonlarımızı uçurduk” şeklinde konuştu.

Güncelleme: 27 Ekim 2021 09:32
İleri Ray
X