Kamu Personel Seçme sınavı 7 Ekim Pazar günü yapılacak
.
24 bin 647 aday İzmit, Kartepe, Başiskele, Derince, Gebze, Karamürsel, Gölcük ve Körfez ilçelerinde sbulunan 82 binada sınava girecek.
Sınava girecek adaylarla ilgili Kocaeli Valiliği bir duyuru yayınladı.
ÖSYM KOCAELİ SINAV KOORDİNASYONKURULUNUN (ORTAÖĞRETİM) KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI TEDBİRLERİ
7 Ekim 2018 tarihindeyapılacak olan 2018 (KPSS) Kamu Personel Seçme Sınavı (Ortaöğretim) ile ilgili olarak ÖSYM Kocaeli SınavKoordinasyon Kurulunca alınan tedbirler aşağıya çıkarılmıştır.
1) 7 Ekim 2018tarihinde yapılacak olan 2018 KPSS (Ortaöğretim) tarih ve saati;
SINAV ADI | SINAV TARİH VE SAATİ | SINAV SÜRESİ |
| 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (Ortaöğretim) | 7 Ekim 2018 Pazar 10.15 | 130 dk. |
2) 7 Ekim 2018 tarihindeİlimiz genelinde yapılacak olan 2018 KPSS (Ortaöğretim)’nın aday sayılarınailişkin genel bilgiler;
|
| BAŞVURAN ADAY SAYISI | ENGELLİ ADAY SAYISI |
| MERKEZ (İZMİT, KARTEPE, BAŞİSKELE, DERİNCE) | 9 971 | 12 |
| GEBZE | 7 321 | 13 |
| KARAMÜRSEL | 892 | - |
| GÖLCÜK | 4 117 | 5 |
| KÖRFEZ | 2 346 | 3 |
| TOPLAM | 24 647 | 33 |
3) 7 Ekim 2018 tarihinde İlimiz genelinde yapılacakolan 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (Ortaöğretim)’nın bina sayılarına ilişkingenel bilgiler;
|
| BİNA SAYISI |
| MERKEZ (İZMİT, KARTEPE, BAŞİSKELE, DERİNCE) | 35 |
| GEBZE | 21 |
| KARAMÜRSEL | 4 |
| GÖLCÜK | 14 |
| KÖRFEZ | 8 |
| TOPLAM | 82 |
4) 7 Ekim 2018 tarihinde İlimiz genelinde yapılacakolan 2018 KPSS (Ortaöğretim)’nın engelli adayların binalarına ilişkin bilgiler;
|
| SINAV BİNASI |
| MERKEZ (İZMİT, KARTEPE, BAŞİSKELE, DERİNCE) | KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi |
| GEBZE | Gebze Kroman Çelik İlkokulu |
| GÖLCÜK | Gölcük Meslek Yüksekokulu |
| KÖRFEZ | Körfez Hedise Evyap İlkokulu |
5) Sınavların yapıldığıbinalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileritarafından elle ve/veya dedektörle aranacak;
· Çanta,cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetoothvb.cihazlarla, kulaklık, kolye, küpe,yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, anahtarlık, metal para gibi metaliçerikli eşyalarla(basit başörtü iğnesi ince metal tokalı kemer hariç); hertürlü elektronik /mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğüdâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç) banka/kredi kartı, ulaşımkartı vb. kartlarla,
· Cepbilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinası vb. hertürlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,
· Hertürlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,
· Kalem,silgi, kalemtraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi,gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinası vb. araçlarla,
· Yiyecek,su hariç içecek vb. gıda maddeleriyle,
· İlaç,alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla sınavbinalarına girmelerine kesinlikle müsaade edilmeyecektir.
Sınavınyapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonrabu araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersizsayılacaktır.
6) Adaylar sınavınyapılacağı binaya, sadece aday şifreleri ile internetten kendilerininedinecekleri Sınava Giriş Belgesive Nüfus Cüzdanı/T.C. KimlikKartı/Geçici Kimlik Belgesi/Kimlik Kartı Talep Belgesi veya süresi geçerli pasaportu/Kuzey KıbrısTürk Cumhuriyeti Kimlik Kartı/Pembe-Mavi Kart ile alınacaklardır. Nüfuscüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı,pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veT.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmişpasaport kabul edilmeyecektir.
7) 22.10.2014 tarihli ve6883 sayılı Geçici Koruma Yönetmeliği’nin 22. maddesi gereğince düzenlenen kimlikbelgeleri; Uluslararası KorumaBaşvuru Sahibi Kimlik Belgesi/Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi KayıtBelgesi/Geçici Koruma Kimlik Belgesi/Uluslararası Koruma Statü Sahibi KimlikBelgesi sınava giriş için geçerli olan kimlik belgesi olarak kabuledilir.
8) Sınava girenadaylardan ilgili sınava ait Sınav Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı/T.C. KimlikKartı/Geçici Kimlik Belgesi/Kimlik Kartı Talep Belgesi/süresi geçerli pasaportuya da 6. maddede yer alan Koruma Kimlik Belgeleri yanında olmayan adaylarkesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır.
9) 7 Ekim 2018 Pazargünü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında Nüfus Cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartınıkaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için aşağıda adresleri verilenİzmit / Gölcük / Karamürsel / Körfez / Gebze İlçeleri Nüfus ve VatandaşlıkMüdürlükleri açık tutulacak ve “2018 KPSS (Ortaöğretim) Sınava Giriş Belgesi”ile iki fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni kart düzenleninceye kadargeçerli olacak “Geçici Kimlik Belgesi” verilecektir.
| İLÇE | ADRESİ | TELEFON |
| İZMİT | Yenişehir Mahallesi Ova sokak No:38 Hükümet Konağı Kat:1 İzmit/KOCAELİ | 321 53 26 |
| GEBZE | Hacı Halil Mahallesi Hükümet Caddesi No:94 Hükümet Konağı Kat:2 Gebze / Kocaeli | 646 46 00 |
| GÖLCÜK | Merkez Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi No:5 Hükümet Konağı Kat:3 Gölcük/KOCAELİ | 414 40 49 |
| KARAMÜRSEL | Camiatik Mah. Gazenfer Bilge Cad. No:21 Hükümet Konağı Kat:4 Karamürsel/KOCAELİ | 452 13 05 |
| KÖRFEZ | Hacı Osman Mahallesi Hızırreis Caddesi No:132/A Kaymakamlık Binası İlçe Nüfus Müdürlüğü Körfez / Kocaeli | 528 79 72 |
10) Sınav Giriş Belgesiyanlarında olmayan adaylar ilgili belgelerini sınav günlerinde Kocaeli Üniversitesi Anıtpark YerleşkesiÖSYM Bürosundan ve KocaeliÜniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık Binasındanalabileceklerdir.
11) Sınav için gerekliolan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete ÖSYM tarafından her biraday için temin edilecektir. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde sugetirebileceklerdir.
12) Sınav başladıktansonra ilk 100 dakikalık zamangeçmeden geçmeden ve son 15 dakikaiçerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaklardır.
13) Bina girişindeyığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınavagirecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade birkıyafetle gelmeleri, sınavdan en az birsaat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarınazamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
14) Sınavın yapıldığı hersalona en az bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edilecektir.
15) Sınav başladıktansonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıyaçıkarılmayacaktır. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday kesinlikle sınavsalonuna geri alınmayacaktır. Adayların sınavdan çıkabilecekleri sürelerdışında sınav salonundan ayrılan aday, bu süre doluncaya kadar sınav binasıiçerisinde bekletilecektir.
16) Sınavın güven vehuzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla; sınav yapılacak binalarınyakınında kurulacak pazarlarda ilgili belediyeler tarafından gürültünün vesesli satışın önlenmesi ve pazar girişlerine gürültü yapılmaması ve sessizolunması hususunda afiş ve tabelaların asılması sağlanacaktır. Araçlarınklakson çalmalarına, araç konvoyları oluşturulmasına ve inşaat-yol çalışmasıyapılmasına izin verilmeyecek ve bu konuda ilgili kurumlar tarafından gereklitedbirler alınacaktır.
Tüm adaylara üstünbaşarılar dileriz.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
ÖSYM KOCAELİ SINAV KOORDİNASYON KURULU