Kör Niko'nun meyhanesini bulamadık ama
03 Eylül 2017 14:46

Kör Niko'nun meyhanesini bulamadık ama

Dingonun ahırı varmış

CHP'nin Adalet Kurultayında içki içildiğine dair haberlerin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gitsinler Kör Niko'nun meyhanesinde içsinler sözleri üzerine böyle bir yerin varlığı tartışılmaya başlanmıştı. Kör Niko'nun meyhanesi varmı bilinmez ama, Dingonun Ahırı gerçekte varmış.


Dilimizde dingonun ahırı mı diye kullandığımız bir söz vardır. Hiç merak ettiniz mi bunun ne demek olduğunu?

Atlı Tramvaylar zamanında, tramvaylar 2 atla çekilirken dik Şişhane yokuşunu çıkabilmek için Azapkapı'dan takviye at alarak yokuşu çıkabilirlermiş.

Tramvay bu haliyle Taksim e kadar gelir, burada çıkartılan atlar, bu gün Taksim alanının batı kısmındaki sular idaresi maksemi ile Fransız konsolosluğu arasında bir ahırda bir süre dinlendirildikten sonra tramvaya bağlanmadan boş olarak Azapkapı ya götürülürlermiş.

Taksim deki bu ahırı Dingo adlı bir rum vatandaş işletirmiş. Gün boyu bir sürü atın girip çıkmasından dolayı dilimizdeki '' Burası Dingo' nun ahırı mı giren çıkan belli değil '' sözünün buradan geldiği söylenir.

 


istanbul escort
Güncelleme: 07 Eylül 2017 02:02
X