Özkök’ün konuşmaları mecliste
01 Kasım 2016 12:10

Özkök’ün konuşmaları mecliste

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, mecliste kurulan Darbe Komisyonunda konuşan Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ün konuşmalarını kürsüye taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, meclis kürsüsünde “Milli İradeyi fesada uğratarak 2010 referandumunu organize ettiniz” şeklindeki açıklamasıyla referandumun FETÖ tarafından organize edildiğini iddia etti. 


MİLLİ İRADEYİ FESADA UĞRATTINIZ

Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ün Meclis Darbe Komisyonundaki sözleri, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet tarafından meclis kürsüsüne taşındı. Milletvekili Hürriyet, “Hilmi Özkök'ün Darbe Komisyonundaki açıklamalarını konuşmak istiyorum. Ne diyor Sayın Özkök? "Hükümeti kesin olarak bilgilendirdik, durum iyi değil dedik ama pek fazla bir şey yapıldığını görmedik" diyor. Yani "Eğer 2004'te MGK kararları yapılsaydı 15 Temmuz yaşanmazdı. Sorumlu, orkestra şefi olarak Hükûmettir’ diyor. Peki, siz ne yaptınız? Gerçekleri tartışmamak ve suç ortaklığınızı itiraf etmemek için minderden kaçtınız. Terör örgütünü dini bütün diye yutturmaya çalıştınız. Koynunuzda canavar beslediniz ve büyüttünüz. FETÖ'yle iş birliği içinde, millî iradeyi fesada uğratarak 2010 referandumunu organize ettiniz”


BYLOCK KONUŞMALARINDA NELER VAR?
“Şimdi, bu çerçevede soruyoruz sizlere: Bu ByLock konuşmalarında neler var? MİT raporlarını açıklayacak mısınız? Bu örgüt elemanlarını ve imamlarını hâlâ kimler koruyor? Darbeden dört ay önce Kocaeli'de FETÖ'cü diye sahibi tutuklanmış şirkete 6 katlı imarlı araziyi 12 kata çıkaran kimlerdi? ByLock kullanan siyasetçiler kimler? Darbeden önceki dört ay içerisinde yurt dışına çıkışları detaylı şekilde incelediniz mi? Himmet paraları kimin cebinde? Biz bu soruları sormaya devam edeceğiz ve Hükûmetten bu konuda kesin bir dille cevap bekliyoruz” açıklamalarında bulundu

Güncelleme: 01 Kasım 2016 12:57
X