'Polis intiharlarının gündeme getirilmesi özentiye yol açar'mış
24 Haziran 2021 00:24

'Polis intiharlarının gündeme getirilmesi özentiye yol açar'mış

6 ayda 34 polis caına kıydı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) “polis intiharlarının araştırılarak, polisleri intihara sürükleyen sorunların tespit edilip çözülmesi ile polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için araştırılma komisyonu kurulması için” önerge hazırladı.



Önerge üzerine  konuşan AKP Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger ise, “Bu konuların çok gündeme getirilmesi toplumda özentiye yol açmaktadır” dedi.



'6 AYDA 34 POLİS MEMURU NEDEN İNTİHAR EDER?'

 

Soru şu: Polis neden intihar eder? Daha vahim soru şu: 6 ayda 34 polis memuru neden intihar eder? Biz sebeplerini biliyoruz, İçişleri Bakanı da sebeplerini de biliyor ama kimse bir şey yapmıyor. Polisler feryat ediyor, intihar notları bırakıyorlar; ‘Çok çalışıyoruz, sosyal yaşantımız yok, ağır baskı altındayız, amirlerimiz bize zulmediyor’ diyorlar ama seslerini duyuramıyorlar. Polis sahipsiz, polisin derdiyle dertlenen yok. Geçmişte polis intiharların duyardım, şöyle düşünürdüm: Bu hayatının baharında, delikanlı çağında, bu çocuklar neden intihar ediyor? Şimdi 15-20 yıllık polisler intihar ediyor. Emeklilik yaşına gelmiş bir polis neden intihar eder hiç düşündünüz mü?

Güncelleme: 24 Haziran 2021 00:28
İleri Ray
X