''Polis Sendikası'' hesabını yöneten polis tutuklandı
24 Kasım 2022 10:18

''Polis Sendikası'' hesabını yöneten polis tutuklandı

.

"Polis Sendikası" adlı sosyal medya hesabı üzerinden dezenformasyon amaçlı yalan ve iftira barındıran içerikler paylaşan kişinin Emniyet Teşkilatı mensubu olduğunu ve tutuklandığını açıkladı


İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Muhammet Burak Gültekin, Türk Polis Teşkilatını hedef alan dezenformasyon amaçlı yalan ve iftira barındıran içerikler paylaşan "Polis Sendikası" adlı sosyal medya hesabıyla ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

POLİS SENDİKASI HESABI YÖNETİCİSİ TUTUKLANDI

Açıklamada, "Polis Sendikası" adı ile kurulan troll sosyal medya hesabından, Türk Polis Teşkilatını hedef alan dezenformasyon amaçlı yalan ve iftira barındıran içerikler paylaşılması üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma sonucunda, sosyal medya hesabı yöneticisi bir kişinin tespit edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Söz konusu şahsın, maalesef üzülerek belirtmeliyiz ki; Emniyet Teşkilatı'nda çalışan bir Polis memuru olduğu belirlenmiş olup, Türk Polis Teşkilatı'na yönelik dezenformasyon amacı taşıyan paylaşımların da adı geçen sosyal medya hesabından yayıldığı anlaşılmıştır. Şahıs söz konusu yalan ve iftiraya dayalı paylaşımları tehdit ve şantaj aracı olarak kullanması ve özel hayatın gizliliğini ihlâl etmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınmış ardından tutuklanmıştır."

 

Güncelleme: 24 Kasım 2022 10:21
X