Siyez buğday tohumu Mecidiye’de toprakla buluşuyor
05 Kasım 2021 12:41

Siyez buğday tohumu Mecidiye’de toprakla buluşuyor

İzmit Belediyesi 10 bin yıllık değeri İzmit’e kazandıracak

Üretimi ve üreticiyi destekleyen ve bu doğrultuda toprağın zenginliklerinden faydalanan İzmit Belediyesi, binlerce yıllık geçmişi olan ve besleyici değeri yüksek Siyez Buğday tohumlarını toprakla buluşturuyor


İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in üreten kent İzmit vizyonuyla tarımsal kalkınma çalışmaları devam ediyor. Yerel Buğday Deneme Projesi kapsamında en verimli buğday olarak belirlenen Nusrat cinsi buğday tohumlarını geçtiğimiz günlerde çiftçiye dağıtan İzmit Belediyesi bir ilke daha imza atacak. İzmit kırsalında, bu topraklarda binlerce yıllık geçmişi olan Siyez Buğday tohumlarını toprakla buluşturacak.

5 KASIM CUMA GÜNÜ
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte verimli buğday çeşitlerinin çıkmasıyla görmezden gelinerek zamanla unutulan, insanlığın tarımını ilk yaptığı bitki olan ve geçmişten günümüze hiçbir genetik değişikliğe uğramadan gelen bu toprakların ve insanlığın ilk buğdayı Siyez, 5 Kasım Cuma günü saat 14.00’te Mecidiye Mahallesi’nde toprakla buluşacak.

10 BİN YILLIK DEĞER
İzmit Belediyesi, düşük glüten içeriği ve diğer buğdaylara nazaran daha yüksek besleyiciliği ile öne çıkan Siyez buğday tarımında farkındalığı arttırmak ve unutulmuş değerimizi bu topraklara döndürmek amacıyla harekete geçti. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, insanlığın ilk buğdayı ve bir dünya değeri olan 10 bin yıllık Siyez buğdayını gözlemlemek ve ekimini yaygınlaştırmak amacıyla Mecidiye Köyü’nde ekimine başlayacak.


Güncelleme: 05 Kasım 2021 13:48
İleri Ray
X