Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı
09 Aralık 2016 00:01

Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı

Yeniçağ Gazetesi'nin İstanbul Yenibosna'da bulunan merkez binasına kalabalık bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Ülkücü camiaya yakınlığıyla bilinen ve MHP muhalifleri destekleyen Yeniçağ gazetesinin binasına 30 kişi taş ve sopalarla saldırdı. Olayda silah seslerinin duyulduğu da iddia edildi.

Kar maskeli grup, saat 20.00’de İstanbul Yenibosna’daki Yeniçağ gazetesinin önüne geldi. Saldırganlar kaldırım taşlarını atarak camları kırdı, bina önündeki gazeteye ait olan araçlara sopalarla zarar verdi. Bu sırada gazete çalışanları bina içerisine kaçarak kapıyı kilitledi. Saldırganlar cam kapıyı kırarak danışmanın olduğu bölüme girdi. Danışmayı, turnikeleri, girişteki odaları dağıtan ve personelin olduğu bölüme girmeye çalışan saldırganlar, kilitli kapıya yangın tüpleriyle vurarak açmak istedi. Saldırganlar daha sonra yaya olarak kaçarken, olay yerine çok sayıda polis ve özel harekât timi sevk edildi. Saldırganlar yakalanamadı. Saldırganların “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganları atarak saldırdıkları iddia edildi.

TEPKİ YAĞDI

Saldırıya bir çok isim Twitter’dan tepki gösterdi. MHP’nin genel başkan adayı olan ve eylülde partiden ihraç edilen Meral Akşener, “Yeniçağ gazetesine yapılan alçakça saldırıyı lanetliyorum. Faillerinin bir an önce tespit edilip yakalanmasını bekliyoruz” derken, bir başka aday Koray Aydın da “Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yeniçağ ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Basın toplumun sesidir!” mesajını paylaştı.


Partiden ihraç edilen, eski Yeniçağ gazetesi yazarı ve Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ da “Yarın herkesi bir Yeniçağ alarak saldırıyı protestoya davet ediyorum” diye yazdı.

HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen, “Yeniçağ gazetesinin yayın çizgisini desteklemiyoruz ama Ankara’daki AKP-MHP ittifakını eleştiren bir yayının basılmasını da kınıyoruz” tweet’ini attı. Türkiye Baralor Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da “Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yeniçağ ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Basın toplumun sesidir!” mesajıyla saldırıya tepki gösterdi.

 

Kocaeli Gazete ekibi olarak Yeniçağ Gazetesine yönelik saldırıyı şiddrtle kınıyoruz.

Güncelleme: 09 Aralık 2016 01:35
X