Akar'dan 8 Mart mesajı
07 Mart 2021 11:52

Akar'dan 8 Mart mesajı

'KADIN VARSA MEDENİYET VARDIR'

TBMM Başkanvekili  Kocaeli Milletvekili  Haydar AKAR 8 Mart  Dünya Emekçi kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Akar mesajında şu görüşlere yer verdi;


8 Mart Dünya da kadınların eşitlik ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri mücadele günüdür.

 

Büyük önder Atatürk; Dünyanın birçok ülkesinde kadın haklarının konuşulmadığı bir dönemde, kadınlarımız için birçok yasalar çıkartarak çağdaş ve medeni bir Türk Kadını oluşturma yönünde çok ciddi adımlar atmıştır.


Eğitim birliği, kılık kıyafet devrimi, medeni kanunu kabulü gibi birçok önemli hakkın kadınlarımıza verilmesini sağlayan Atatürk, seçme seçilme hakkıyla da kadınlarımızın siyasal ve toplumsal alanda yer almalarını sağlamıştır.


Günümüzde kadınlarımız hala ayrımcılık, baskı, şiddet, kötü muamele, eğitimsiz bırakılma, erken yaşlarda evlendirilme, toplumsal ve siyasal alanlarda daha az temsil gibi birçok olumsuzluklarla karşı karşıya bulunmaktadırlar.

 

Son yıllarda kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin artığını üzülerek görmekteyiz. Türkiye de her gün 3 kadın öldürülürken şiddet de artmaktadır.

 

Yine son 7 yılda kadın cinayetlerinin %1400 artış olması durumun vahamiyetini göstermektedir…

 

Unutulmamalıdır ki Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir.

 

Kadın toplumun içindeyse, toplum medenidir,

 

Kadın toplumun içindeyse, toplum ileridir,

 

Kadın toplumun içindeyse, toplum üretkendir.

 

Hayatımızın, doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız ihtiyacımız olduğunda ilgi ve sıcaklıklarını esirgemeyen, eğiten, yetiştiren bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum.

Güncelleme: 07 Mart 2021 11:59
İleri Ray
X