Tepkiler işe yaradı
30 Haziran 2016 22:06

Tepkiler işe yaradı

UEFA çark etmek zorunda kaldı

UEFA, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle EURO 2016'da saygı duruşu yapılamayacağını açıklaması kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu.


İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gerçekleşen terörist saldırının ardından Türkiye'de bir gün yas ilan edilirken, Fransa'da düzenlenen Avrupa şampiyonası'nda da bir dakikalık saygı duruşu yapılıp yapılmayacağına dair tartışmalar vardı. Zira geçen yıl Fransa'da yapılan saldırının ardından UEFA, bünyesindeki tüm organizasyonlarda maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşu yapılmasını ve siyah bant takılmasını onaylamıştı. İstanbul'da yaşanan terör saldırısı sonrası UEFA, terör, doğal afet vb. trajedilerde saygı duruşu yapılmasının futbolla doğrudan ilgili olması ya da turnuvanın ev sahibi veya katılımcı ülkelerinden birini etkilemesi durumunda mümkün olacağı belirtmiş bu kararın ardından sosyal medyadaki kullanıcılardan Türkiye'nin EURO 2016 katılımcılarından biri olduğu yönünde tepkiler verilmişti.


1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU


Sosyal medyada başlayan ve yoğun şekilde devam eden tepkiler üzerine UEFA bu gece oynanan Polonya-Portekiz karşılaşması öncesi 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Güncelleme: 01 Temmuz 2016 10:29
BENZER HABERLER
img

Koral Koray vefat etti

img

Tramvay maç saatinde ücretsiz

X