PKK/KCK'nın cezaevi yapılanması şüphelisi 7 kişi adliyeye sevk edildi
Kocaeli merkezli 5 ilde PKK/KCK terör örgütünün cezaevi yapılanmasına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında HDP Van Büyükşehir Belediyesi eski eş başkanı Mustafa Avcı'da aralarında olduğu 7 kişi, adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK Terör örgütünün cezaevi yapılanması içerisinde faaliyet yürüten şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından Kocaeli merkezli, Diyarbakır, Van, Tunceli, Balıkesir ve İstanbul ilinde belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında HDP Van Büyükşehir Belediye eski eş başkanı Mustafa Avcı'nın da aralarında olduğu 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise dijital materyaller ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri tamamlanan 7 kişi, geniş güvenlik önlemleri arasında Kocaeli Adliyesine sevk edildi.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Hayaller akvaryumda hayat bulacak 17 Eylül 2026 Perşembe
- “AYNI İŞİ YAPAN ÖĞRETMENLER NEDEN FARKLI HAKLARA SAHİP?” 17 Eylül 2026 Perşembe
- Yıldızlar Yatırım Holding’ den Yeni Çalışan Gönüllüğü Programı: Gönüllü Yıldızlar 17 Eylül 2026 Perşembe
- Üye listeleri askıya çıktı 17 Eylül 2026 Perşembe
- Ahiliğin emek ve ahlak mirası Kocaeli’de yaşatıldı 17 Eylül 2026 Perşembe
- Aranan 50 şahıs yakalandı 16 Eylül 2026 Çarşamba
- Bin 400 Paket Gümrük Kaçağı Sigara ele geçirildi 16 Eylül 2026 Çarşamba
- Derince’de Bilim Şenliği Heyecanı 16 Eylül 2026 Çarşamba
- Anne Şehir’de türkülerle renklenen sıra gecesi 16 Eylül 2026 Çarşamba
- SUYUN GELECEĞİ İÇİN ORTAK AKIL KOCAELİ’DE BULUŞTU 16 Eylül 2026 Çarşamba