Kadın neden ölür?
Defalarca yazılarımda dile getirdiğim bir konu kadın ölümleri. Anneler günü haftasında bile kaç kadın cinayeti işlendi gerçekten çok üzücü.
Kadın cinayet haberi hergün yer alıyor basında. Tek bir gün bile cinayetsiz geçmiyor. Kadına el neden kalkar? Kadın neden öldürülür? Kadından bu kadar nefret niye? Kadın cinayetlerini kimler yapar?
Evli,bekar,boşanmak üzere farketmiyor. Cinayet için sebebi bol erkeklerin. Kaşını kaldırdı,mini giydi,geç geldi,boşanmak istedi,bana cevap verdi vs.Bahane bol.
Bir hayatı yok etmek bu kadar basit işte erkeğe göre. Öfkeme yenildim,kendimi kaybettim,üstüme çok geldi,kıskandım vs türlü türlü cinayet nedenleri.Hiçbir şey bir insanı öldürme hakkı veremez size.Hiç bir bahane de bunu yastık altı yapmaz. Bir insan doğar büyür ve yaşlanır ve ölüm Allah'ın emridir. Bir canı almak bir erkeğin hakkı değildir.Sadece öldürmek değil tabi bir de dövüp darp yapan erkekler var. Şiddet içeren ev halleri. Çatıların altında ne fırtınalar kopuyor.
Bir de çocukları düşünün. Nasıl bir evde yaşıyorlar ?Neler görüyorlar? Neler yaşıyorlar? Psikolojileri ne hale geliyor?
İşte tüm bu sebeplerden kadına şiddet,cinayet durdurulmalı. Bununla ilgili kanunda açıklar varsa bir an önce doldurulmalı. Alınması gereken tedbirler kesinlikle alınmalı. Bu tarz şiddet gören,tehdit edilen ya da zarar vereceği düşünülen kişiler gözetim altında tutulmalı. Tabi ki her bu tip kaygısı olan kadının yanına bir polis verilemez.Ancak ona zarar vereceği düşünülen erkeği uzaklaştırıcı yaptırımlar yapılabilir. Korunma evleri oluşturulmalı. Devlet bu tip babaların evinin içine,karısına ve çocuğuna el atıp farklı yaşam evlerine yerleştirmeli. Güvenlikli olmalı bu evler. Yolun ortasında bir kadın çocuğunun gözü önünde ölmemeli. Hiç bir insan bunu hak etmez.
Kadına kalkan el kırılmalı.Bu suçları caydırıcı cezalar oluşmalı hem de en kısa süre içinde. Her gün kadınlar ölüyor. Üzerinde baskı kurmak,aşağılamak,bastırmak için şiddete HAYIR. Sırf kadın olduğu için,savunmasız olduğu için,bir erkek kadar fiziki güce sahip olmadığı için aldığı şiddete HAYIR.
Yasaların her bir birey için adil işleyeceği mahkemelerde bir suçu varsa yargılanmalı kadın. Boşandığı,ayrıldığı eşi tarafından ölmemeli . Bir başka erkek ile görüşmeye başladı diye de ölmemeli. Hayatını istediği gibi yaşama hakkı tıpkı ayrıldığı erkek kadar hakkı onunda.
Eğitim öğretimin de bir farkındalığı yok gibi işlene cinayetlerde. Bir erkeğin eğitimi doğduğu gün başlar. Anne ve babalara çok büyük görev düşüyor. Erkek çocuklarını nasıl yetiştirirseniz büyüdüğünde de öyle olacaktır.Kadına saygılı olmayı,kadın ile erkeğin eşit olduğunu,hayatın paylaşımcı olduğunu ve ev işi,yemek,çamaşır gibi işlerin sadece kadının görevi olmadığını erkeğin de bu işleyişe katkıda olması gerektiğini öğretmeliyiz çocuklarımıza. Özgür fikirler üretebilmeyi,demokratik olmayı ve bencil değil de saygı duyarak her fikre açık olunabileceğini anlatmalıyız çocuklarımıza. Böyle yetişen çocuklar,ilerde kadına şiddet uygulamak yerine aksine destek olacaktır. Sağlıklı yarınlar şimdi başlar. Kendi erkek çocuklarınızı eşit şartlarda yaşam fikirleri ile yetiştirmeye başlayın.
Kadınlar ölmesin onların çocukları var,onlar anne.
Bırakın artık kadınları nefes alsınlar...
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- SEÇİM 2023 08 Mayıs 2023 Pazartesi
- Verimli Çalışmak 01 Mayıs 2023 Pazartesi
- ÇOCUK OLMAK 25 Nisan 2023 Salı
- Bayramın Eskisi ,Bir de Yenisi 14 Nisan 2023 Cuma
- Oruç Tutan ve Tutmayan 08 Nisan 2023 Cumartesi
- Tatil Yaklaşıyor,Oteller El Yakıyor 05 Nisan 2023 Çarşamba
- Yağmur ne güzel bir kelimedir 28 Mart 2023 Salı
- EYT Ve EYT'liler 21 Mart 2023 Salı
- On bir ayın sultanı Ramazan'a çok az kaldı. 13 Mart 2023 Pazartesi
- Kadın... 08 Mart 2023 Çarşamba