Şiddet-Cinsel İstismar
Son yıllarda yayınlanan haberler sanki bir korku filminden senaryo edilmiş gibi. Şiddetin artması,tecavüzlerin çoğalması içimizde bir yara oldu ve her gün biraz daha büyüyor.
Çocuklara, kadınlara,hayvanlara uygulanan şiddet,cinsel saldırı gerçekten inanılır gibi değil artık. Her gün biraz daha şaşıracak boyutta insanlık dışı bir olayla karşılaşır olduk. Toplum olarak bize ne oluyor böyle? Dini kullanarak yapılan çocuk istismarları ya da kadınlara hatta erkeklere uygulanan cinsel istismarlar.En masum tarafımızdır çocuklar.
Onları bile gözü görmeyen insan diyemeyeceğim varlıklar etrafta dolaşıyor maalesef. Akraba,komşu hatta en yakınınızdan geliyor çoğunlukla bu istismarlar,cinayetler.
Dedim ya adeta gerilim filmi gibi.
Filmlerde bile bu kadar da olmaz denilen cinsten üstelik görüp duyduklarımız. Enses ilişkinin bile arttığı bir ülkede yaşıyoruz. Uzman psikiyatr ve psikologların bu tarz sapkınlıkların neden arttığı ile ilgili tespit çalışmaları,cezaların caydırıcı olacak kadar ağırlaştırılması ve hukuki yaptırımların daha da artırılması ile önlenebileceği düşüncesindeyim. Ancak kadın cinayetleri veya çocukların tecavüz edilip öldürülmesini hiçbir şey geriye getirmeyecektir.
Yaşam şartlarının değişimi mutlaka etkin olacaktır öfke kontrol sistemimizde ancak yine de hiç bir bahane yaşanan ve yaşatılan şeyin açıklaması olamaz.
Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle karşılaşılan internet ve sosyal ağlar belki kaynaklardan biri olabilir ancak bir diğer sebep de bastırılmış din adı altında gerilerde bir yere atılmış cinsel dürtülerin sonucudur.
Yine gücünün yettiğini dövmek,öldürmek ya da cinsel istismar uygulamak içinde ki baskın dürtülerin bi,r şekilde ortaya çıkmasının sonucudur.
Mesela zavallı sokak hayvanları. Yapılan işkenceler,cinsel saldırılar inanılacak gibi değil. Nasıl bir içgüdü bunun yapılmasını kabul edilebilir halde özümser ki?
Her gün bunları görmek veya duymak istemiyoruz artık. Bu konuda en kısa sürede yaptırımların artırılmasını devlet büyüklerimizden istiyoruz
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- SEÇİM 2023 08 Mayıs 2023 Pazartesi
- Verimli Çalışmak 01 Mayıs 2023 Pazartesi
- ÇOCUK OLMAK 25 Nisan 2023 Salı
- Bayramın Eskisi ,Bir de Yenisi 14 Nisan 2023 Cuma
- Oruç Tutan ve Tutmayan 08 Nisan 2023 Cumartesi
- Tatil Yaklaşıyor,Oteller El Yakıyor 05 Nisan 2023 Çarşamba
- Yağmur ne güzel bir kelimedir 28 Mart 2023 Salı
- EYT Ve EYT'liler 21 Mart 2023 Salı
- On bir ayın sultanı Ramazan'a çok az kaldı. 13 Mart 2023 Pazartesi
- Kadın... 08 Mart 2023 Çarşamba