Şiddete HAYIR
Daha önceki yazılarımda da şiddetin her türlüsünden bahsetmiştim.
Sağlık çalışanlarına,kadınlara,çocuklara ve evcil hayvanlara şiddet olaylarının artması son derece üzücüdür.
Nasıl bir zihniyetin ürünüdür hala anlayamadım ben. Bu insanların özellikle doktorlara,sağlık çalışanlarına yapılan darp,yaralama ve de öldürme eylemini hangi duygu ve düşünceler ile yaptığını anlamadım ben.
Seslerinin duyulması için sağlıkçılar çeşitli törenler,yürüyüşler yaptılar.Senelerce okumuş,yıllarını bu meslek için harcamış bir doktorun bir hasta ya da yakını tarafından öldürülmesi kadar acı bir şey olamaz.
Son derece hızlı bir şekilde tüm hastanelerin giriş çıkışlarına güvenlik cihazları,güvenlik görevlileri konulmalıdır. Cezalar son derece ağır olmalı.Tedbirler arttırılmalı.Maalesef toplumda bir öfke kontrol sorunu boy gösteriyor.
Trafikte,hastanede,cafede,banka kuyruğunda kısacası her zaman her yerde asabi,kontrolsüz insanlar ile karşılaşabiliyoruz.
Sağlık sektörü daha ajite olmuş insanların topluca bulunduğu alanlar. Gerek devlet gerek özel hastanelerde sabırsız,kontrolsüz ve öfkeli kişiler ile daha da sık karşılaşır olduk.
Buna dur denilmeli.Bu konuda yetkililerin gerekli çalışmaları hızlıca yapmalarını bekliyoruz.Ve daha fazla doktor ölsün ya da darp edilsin istemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk zamanında hekimlerin ne kadar kıymetli olduğunu ifade etmek için "Beni Türk hekimlerine emanet edin " demiştir.
Vefakar çalışanlardır sağlıkçılar hele ki şu pandemi döneminde gerçekten hakları ödenmez. Saygı ve sevgi ile yaklaşılmasını beklerken tam tersi davranışlar,hakaretler artık gerçekten katlanılmaz boyuta geldi.
Bir yerimize bir şey olsa koşarak ilk gittiğimiz yerdir hastaneler ve doktorlar.
Gün gelecek kendimize bakacak ne doktor ne hemşire bulamıycaz.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- SEÇİM 2023 08 Mayıs 2023 Pazartesi
- Verimli Çalışmak 01 Mayıs 2023 Pazartesi
- ÇOCUK OLMAK 25 Nisan 2023 Salı
- Bayramın Eskisi ,Bir de Yenisi 14 Nisan 2023 Cuma
- Oruç Tutan ve Tutmayan 08 Nisan 2023 Cumartesi
- Tatil Yaklaşıyor,Oteller El Yakıyor 05 Nisan 2023 Çarşamba
- Yağmur ne güzel bir kelimedir 28 Mart 2023 Salı
- EYT Ve EYT'liler 21 Mart 2023 Salı
- On bir ayın sultanı Ramazan'a çok az kaldı. 13 Mart 2023 Pazartesi
- Kadın... 08 Mart 2023 Çarşamba