Vicdan Rahatlığı

04 Mart 2020 16:03

Her insanda vicdan vardır.


Kiminde çok kimin de azdır ama vardır vicdan herkeste. Yatağa yattığınızda başınızı yastığa koyup huzurla uyuyabiliyorsanız vicdanınız rahat demektir.Vicdan öyle bir şeydir ki,her yerde her şeyde vardır.Birine zarar verdiğinizde içinizde bir şey sızlarsa , o vicdandır.Sporcudan ,sanatçıya ,memurdan,işçiye,politikacıdan doktora kadar her meslekte her görevde vicdan göğsünüzün sol tarafında tam da kalbinizin orada olmalı. Bir iş yaparken,bir karar alırken,bir işi bitirirken,bir ilişkiyi bitirirken hep o sol yanınız aklınızda olmalı. Yoksa insanlığınızı unutursunuz. İnsan olmanın en büyük erdemlerinden biridir vicdan. İçinizdeki masumiyettir. Beyaz sayfadır,huzur duyarak aldığınız derin bir nefestir. Mesleğiniz ,cinsiyetiniz,yaşınız ne olursa olsun her adımınızda vicdan sizin içinizde olmalı.


Dünya liderleri var gelmiş geçmiş yüz yıllar boyu ülkeleri yönetmiş ya da yönetememiş. Bu kadar insanın vebali boynunda kararlar almış .

 

Tüm hükümdarlar,başkanlar,senatörler,başbakanlar,cumhurbaşkanları. Hepsinin boynunda halkın tek bir lokması bile sallanırken,vicdanla karar vermek ne kadar önemli siz düşünün.

 


Bir evlat ne kadar zor yetişiyor. Taaa ana karnından doğumuna,bebekliğinden çocukluğuna,hastalığından sağlığına,büyümesine kadar ne emek var her bir evlatda. Gözümüz gibi bakarız yavrularımıza. Hayatları güzel olsun her şeyleri tam olsun diye çırpınırız kendimizden fedakarlık ederiz.Sırf o mutlu olsun tam olsun yarım kalmasın diye. Bu kadar kıymetle büyütülen çocuklarımız neden melek olur? Kimin içi yanar? Kim ağlar savrulurcasına rüzgarda gibi ? Kimin sol yanı sızlar? Kimin sızlamaz?


Sadece vicdanınızın sesini dinleyin doğruyu orada bulacaksınız...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X